Påsken i SVT

Påsken i SVT bjuder på något för alla. Det mest förbjudna är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall. Direktsänd korsvägsandakt från Colosseum i Rom, i närvaro av påven Fransiskus och Grankriget, en svensk dokumentär. Foto:   SVT

Påsken i SVT bjuder på något för alla. Det mest förbjudna är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall. Direktsänd korsvägsandakt från Colosseum i Rom, i närvaro av påven Fransiskus och Grankriget, en svensk dokumentär. Foto: SVT

Påsken i SVT bjuder på något för alla. Bland höjdpunkterna finns premiären av Det mest förbjudna som är en berättelse om den välkända författaren och illustratören Kerstin Thorvall och en ny säsong av det kärleksfulla programmet Tro, hopp och kärlek. För den idrottsintresserade visas dessutom Göteborgs Horse Show i sin helhet från långfredagen den 25 mars till annandag påsk den 28 mars.

Drama och film
Det mest förbjudna
Serien handlar om Kerstin Thorvall, en yrkeskvinnas kamp mot konventioner och patriarkat. Men också
om kampen mot psykisk sjukdom och konsekvenserna det får för hennes barn.
SVT1 fredag den 25 mars kl 21.00

Snabba Cash 2
JW, en gång lovande Handelsstudent men med för stor hunger efter snabba cash. Nu betalar han priset – fyra år på Norrtäljeanstalten. JW har en plan hur han skall vända sitt liv tillrätta men en dag förändras allt då en ny livsfarlig fånge kommer till anstalten – en man från JW:s våldsamma förflutna.
SVT1 fredag den 25 mars kl 22.00

Den sista cigarren
En komedi av Bengt Ahlfors. Helge Skoog gör rollen som den cigarrökande pensionerade rektorn Ragnar. Med sig har han Anki Lindén som spelar hans hustru Annelie och Michael Segerström som gör kyrkoherden Helge.
SVT2 lördag den 26 mars kl 20.00

Spionlegender
Färsk dramaserie om den hemligaste delen av den franska säkerhetstjänsten. Vi går på djupet hos de agenter som lever under falska identiteter i Europa och Mellanöstern.
SVT2 lördag dem 26 mars kl 21.50

Snabba Cash 3
JW är på flykt, fast besluten att få reda på vad som hänt med sin försvunna syster Camilla. Spåren leder till Stockholms undre värd. Jorge ska göra Sveriges genom tidernas största värdetransportrån. Men under de komplicerade förberedelserna möter han en kvinna från sitt förflutna: Nadja.
SVT1 söndag den 27 mars kl 22.00

Påsktradition
Gudstjänst i Motala
Långfredagens gudstjänst präglas av en viss stramhet och allvar. Musiken är återhållsam och i gudstjänsten ackompanjeras psalmerna av en ensam cello och körerna sjunger utan ackompanjemang. Motala Motettkör medverkar under ledning av Annelie Eriksson och prästen Anna Toivonen predikar om människans tårar. Gudstjänsten leds av prästen Henning Plath.
SVT1 fredag den 25 mars kl 10.05

Jesus Christ Superstar
Filmatisering av den framgångsrika rockoperan av Tim Rice och Andrew Lloyd Webber. Historien om de sista dagarna i Jesus liv; hur han blev förrådd och korsfäst, allt sett ur Judas synvinkel. Filmen spelades in i Israel.
SVT1 fredag den 25 mars kl 17.00

Påven Colosseum
Direktsänd korsvägsandakt från Colosseum i Rom, i närvaro av påven Fransiskus. Kaj Engelhart kommenterar direktsändningen.
SVT2 fredag den 25 mars kl 21.15

Hopp
Fred är en arbetslös slöfock som av misstag kör på Påskharen med sin bil och blir tvungen att ta hand om honom medan han återhämtar sig. Medan Fred kämpar med att ha världens värsta gäst boende hos sig, lär de sig båda vad som krävs för att bli vuxna.
SVT1 lördag 26 mars kl 16.15

Påskgudstjänst
På påskdagens högmässa medverkar församlingens vuxen- och barnkörer med stråkensemble

under musikalisk ledning av Annelie Eriksson. Prästen Mattias Ellehammer predikar och prästerna Helena Skogstjärna och Jakob Ottoson leder högmässans liturgi.
SVT2 söndag den 27 mars kl 10.05

En sång om glädje i påsktid
Programledare Nils Börge Gårdh får besök av Gladys Del Pilar, Göran Fristorp, Dogge Doggelito och Mikael Järlestrand för att tillsammans med gospelkören The Masters Voice och husbandet fira påsk med sång och musik. Det bjuds på en blandning av olika musikstilar som modern gospel, rap och psalmsång.
SVT1 söndag den 27 mars kl 17.30

Maria Magdalena
Maria Magdalena är en av Bibelns mest gåtfulla och kontroversiella personer. Hon spelar en central roll i historien om påsken och var vid korset när Jesus korsfästes. Programledaren Melvyn Bragg försöker räta ut många av de frågetecken som finns runt Maria Magdalena.
SVT1 måndag den 28 mars kl 17.00

Dokumentär och livsstil
Grankriget
Svensk dokumentär. På en enslig plats i Bohuslän lever en urgammal tradition som är på väg att spåra ur – grankriget. Det startar på juldagen och avslutas på påskdagen, då den klan som lyckats samla ihop flest kasserade julgranar – och bygga högsta påskefyren – vinner. Reglerna är enkla men vägen dit kantad av stölder och gemena skurkstreck. Granarna göms i gatubrunnar och stuprör. Både brandförsvaret och polisen går för högtryck men prästen manar till lugn och försoning.
SVT2 torsdag den 24 mars kl 20.00

The ties that bind Springsteen
Dokumentär om tillkomsten av Bruce Springsteens banbrytande album från 1980. Vi bjuds på intervjuer, klipp från repetitioner, arkivmaterial och liveuppträdanden från ”The River Tour”.
SVT2 söndag den 27 mars kl 21.00

Männen från Vidsel
Att hitta en livskamrat i Vidsel i Norrbotten är ingen lätt uppgift. För tre män som vuxit upp och valt att stanna i den lilla norrbottniska byn har lösningen blivit att söka kärleken i Thailand. En film om kärlek, relationer och livsval av Sven Blume.
SVT1 måndag den 28 mars kl 17.30

Tro, hopp och kärlek 2
Hur gör man för att träffa den rätta om man har en prästkrage runt halsen? Möt tre präster i Svenska kyrkan och en pingstpastor i deras vardag och församlingsarbete i presentationsavsnittet inför andra säsongen av Tro, hopp och kärlek. Programledaren Mark Levengood samtalar med de medverkande om vad som är viktigt i ett förhållande, vad de söker i en relation och vad det innebär att vara make eller maka till en ledare i en församling.
SVT1 måndag den 28 mars kl 20.00

Sport
Gothenburg Horse Show
Den 40:e upplagan av Gothenburg Horse Show från Scandinavium blir en fullspäckad vecka där världscupfinalerna i både hoppning och dressyr avgörs.
25, 26, 27 och 28 mars i SVT1 och SVT2

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: