du läser...
Ny - Kanal 5

Klart för ny säsong av Gåsmamman

Gåsmamman Kanal 5 På bilden: Alexandra Rapaport som Sonja. Foto: Johan Paulin/Kanal 5

Gåsmamman
Kanal 5
På bilden: Alexandra Rapaport som Sonja.
Foto: Johan Paulin/Kanal 5
Prod. år: 2015

Dramasatsningen Gåsmamman lockar miljonpublik till Discovery Networks plattformar. Premiären satte ett historiskt tittarrekord för svenskproducerad dramaserie på Kanal 5 – och det är nu klart att det blir en andra säsong av den kritikerrosade serien.

Ikväll visas det tredje avsnittet av dramathrillern Gåsmamman, som lockar rekordpublik till Kanal 5 och som hyllats av en enig kritikerkår. Och redan idag kan Kanal 5 berätta att beslut tagits om en uppföljare. I april startar inspelningarna av den andra säsongen av Gåsmamman.
– Vi är både glada och stolta över att idag kunna avslöja att vi har gett klartecken till en ny säsong med inspelning redan i april. Engagemanget hos Alexandra Rapaport, teamet och hos publiken är stort och väldigt imponerande. Det är spännande tider hos oss på Discovery Networks. Vi kommer fortsätta att satsa på högkvalitativt lokalproducerat drama, säger Calle Jansson, kanaldirektör på Discovery Networks Sweden.

Premiäravsnittet av den pågående säsongen av Gåsmamman sågs av 725 000 tittare den 18 februari och har – med repristittande och Dplay-publiken inräknad – setts av över en miljon tittare.
I serien ses bland annat stjärnor som Tommy Körberg, Gustav Hammarsten Susanne Thorson, Anja Lundqvist, Magnus Roosman, Grynet Molvig, Ivan-Mathias Peterson, Lisette Pagler, Shebly Niavarani och Ulf Friberg.
Alexandra Rapaports prestation i huvudrollen som trebarnsmamman Sonja, som hon mot sin vilja dras in i en kriminell värld för att rädda sin familj, har av Dagens Industris recensent Jan Gradvall beskrivits som en av de bästa i en svensk TV-serie på 2000-talet . Alexandra Rapaport är även exekutiv producent för Gåsmamman.

– Det känns oerhört roligt att få komma igång med en säsong två efter att ha lagt så mycket tid, energi och passion på Gåsmamman under det gångna året. Det känns också fantastiskt att vi är samma team som får fortsätta att arbeta tillsammans med detta – vi har redan kommit långt med manusarbetet och jag kan lova att det finns mycket att se fram emot för fansen, säger hon.

Säsong två av Gåsmamman kommer att spelas in i Stockholmstrakten och kommer att visas på Kanal 5 våren 2017. Serien regisseras av Richard Holm och produceras av Birgitta Wennström för Endemol Sweden i samproduktion med Discovery Networks Sweden och CMore. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: