Antikrundan – sommarens inspelningsorter

Sandviken, Karlstad, Göteborg, Värmdö, Västervik och Kristianstad. Dessa sex orter kommer i månadsskiftet augusti-september att få besök av Anne Lundberg och Antikrundans experter, när den 29:e säsongen av Antikrundan spelas in.

– Det känns väldigt spännande med årets orter. Några har vi aldrig besökt tidigare: Sandviken och Värmdö. Resten är platser vi besökte i slutet på 90-talet! På tiden att det blev återbesök helt enkelt, säger producenten Pernilla Månsson Colt.

Årets sista Antikrundan har inte ens hunnit sändas förrän det är dags för att ladda för nya inspelningar. Redan nu går det att maila bilder på stora, tunga föremål som det behövs hjälp med att frakta till sommarens inspelningar. Maila till antikrundan@svt.se

I mailet måste man uppge var man bor (Antikrundan kan bara frakta möbler i närheten av inspelningsplatsen), och man ska berätta om föremålet och bifoga bilder.

Senast 31 juli behöver Antikrundan ha mailet. Därefter väljer programmets experter ut vilka föremål som hämtas till inspelning, som sker på följande platser och datum:

26 augusti: Sandviken – Högbo bruk

28 augusti: Karlstad – Värmlands museum

30 augusti: Göteborg – Restaurang Trädgården

4 september: Värmdö – Artipelag

6 september: Västervik – Gränsö slott

8 september: Kristianstad – Bäckaskog slott

Våren 2016 har i snitt ungefär 1,6 miljoner tittare bänkat sig framför TV-apparaterna för att titta på SVT:s långkörare Antikrundan. Bland annat har de fått se en kartbok som skulle slängas på tippen men som var värd en halv miljon, ett ”fult” mässingsägg som visade sig vara en världssensation och ett familjeporträtt, som inte var värt hundra tusen kronor, utan en miljon. I år är det också rekordmånga tittare som laddat ner Antikrundans app där man kan sitta hemma i TV-soffan och gissa på föremålens värde.

I årets sista program, som sänds i SVT1 torsdag 31 mars, sätts konstexperten Claes Moser på prov när en tavla signerad Claude Monet dyker upp. Är den äkta?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: