Kära återseenden i nya säsongen av Tack för dansen

tack för dansen

tack för dansen

I höst kommer Tack för dansen tillbaka i TV4. Programledarna Elisa Lindström och Thomas Deutgen får återigen besök av några av Sveriges mest populära dansband. I denna säsong kommer tittarna att få se återföreningar med Vikingarna, Wizex med Kikki Danielsson samt flera dansband och artister upptäckta av Bert Karlsson.

Tack för dansen blev ett väldigt hyllat program när det sändes under våren 2016 och kommer nu tillbaka med en andra säsong i höst. Nytt för säsongen är att exklusiva återföreningar står i fokus. Flera välkända namn står på listan, Vikingarna återförenas precis som Wizex med Kikki Danielsson, och Bert Karlsson bjuder på ett pärlband av historier och återförenas med några av sina mest älskade artister som till exempel Paul Paljett, Fame och Magnus Carlsson.

– Programmet med Elisa Lindström och Thomas Deutgen i spetsen fick ett mycket fint mottagande av tittarna och vi är mycket stolta över att ännu en gång få fokusera på dansband, deras musik och historia. Det är otroligt roligt att dansbandsgiganterna valt TV4 för sina återföreningar, säger Lotta Andersson, exekutiv producent, TV4.

Vikingarna lade ner 2004, efter att under årtionden tillsammans ha sålt över 11 miljoner skivor – en siffra som gör dem till ett av de mest framgångsrika dansbanden någonsin. 

– Jag blev väldigt förtjust i själva programmet, dessutom ska det bli väldigt roligt att träffas och få köra en del av våra gamla hitlåtar ihop, igen. Vi är jättetaggade att göra den här exklusiva återföreningen och prata minnen kring hur stort det faktiskt var med Vikingarna, säger Vikingarnas sångare Christer Sjögren.

Kikki Danielsson slutade spela med Wizex för 24 år sedan och ser fram emot att få vara med i Tack för dansen.

– Det är ju inom den genren jag har mina rötter och för mig är det viktigt att inte glömma var jag kommer ifrån. Det ska också bli så roligt att få sjunga de gamla Wizex-låtarna igen, det kommer bli ett mycket kärt återseende, säger Kikki Danielsson.

Thomas Deutgen som även är redaktör för programmet är väldigt stolt över den kommande säsongen.

– Dansbandsgenren är en sådan unik musikgenre för Sverige, med många fans i flera generationer, och den känns därför självklar att spegla. Vikingarna var ju verkligen störst av alla och det ska bli en upplevelse att få höra alla gamla hits igen. Att bjuda på Wizex långa karriär känns också stort. Och är det någon man ska tacka för dansen så är det Bert Karlsson. Han lyckades verkligen ”prångla” ut dansbanden i miljoner exemplar och hade väldig näsa för hits. I programmet blir det flera spännande gäster som passerat revy genom dansbandsfabriken i Skara, säger Thomas Deutgen.

Bert kan inte annat än hålla med.

– Jag var bäst helt enkelt. Jag förnyade genren med band som Barbados, Fame och Friends och behöll samtidigt det gamla med Schytts, Matz Bladhs och Vikingarna med flera. Det var jag som skapade kvalitén i musiken, genom att ta in riktiga musiker på skivinspelningarna. Dansbanden har allt att tacka mig för, säger Bert Karlsson.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: