du läser...
Ny - TV 3, Ny - Viaplay

TV3 OCH VIAPLAY SAMPRODUCERAR NORDISK DRAMATHRILLER

Foto: TV3/Svartsjön

Foto: TV3/Svartsjön

Just nu spelas nya nordiska dramathrillern Svartsjön in i norra Sverige och Stockholm. Svartsjön är ett talangspäckat ungt drama med premiär i höst på TV3 och Viaplay. I de svenska rollerna ser vi stjärnskott som Filip Berg från storfilmen En man som heter Ove, rising star-hyllade Aliette Opheim från Tjockare än vatten, Valter Skarsgård från Portkod 1321 och Anna Åström från Viva Hate och Vi.

Historien i Svartsjön tar sin början då den unga rikemanssonen Johan (Filip Berg) bestämmer sig för att öppna den tidigare nedlagda skidorten Svartsjön, som stängdes på grund av ett uppmärksammat mord för 20 år sedan. Tillsammans med en grupp vänner och flickvännen Hanne (danska Sarah-Sofie Boussnina från Bron) tar Johan över stället, och gänget inleder en lustfylld vistelse med skidor, fest och flirtar. Men snart börjar mystiska händelser splittra gruppen, och när den extrema kylan gör livet svårt i Svartsjön börjar sprickorna i gänget bli allt tydligare.

Svartsjön är en kombination av den klassiska whodunnit-thrillern och ett mer ungt och mystiskt universum, inramat av det vackra men karga skandinaviska vinterlandskapet. Även norske stjärnan Nils-Ole Oftebro (Mammon) har en roll i serien.

– Svartsjön är något nytt samtidigt som det också är väldigt klassiskt – en ung spänningsthriller där det mänskliga dramat utspelar sig mot bakgrund av ett klassiskt mysterium som driver historien framåt. Vi har en fantastisk historia, en magisk miljö och begåvade skådespelare. Jag är övertygad om att tittarna kommer att sitta som på nålar och tycka om serien lika mycket som vi gör, säger Karin Stjärne, programdirektör MTG Sverige.

Svartsjön är en samproduktion mellan TV3 i Sverige, Norge och Danmark samt den ledande nordiska streamingtjänsten Viaplay. Efter framgångarna med Black Widows är detta nästa stora dramasatsning som har premiär samtidigt på TV3 och Viaplay i Sverige, Norge och Danmark.

– Med Svartsjön går vi på tvärs både över landsgränser och olika plattformar för att skapa ett unikt och nytt innehåll. Vi ser allt mer att våra tittare förväntar sig att få tillgång till vårt innehåll oberoende av vilken plattform de använder, och det vill vi gärna tillmötesgå. Vi gör detta genom att premiärvisa Svartsjön på både TV3 och Viaplay, säger Morten Mogensen, CCO för Fri-TV i MTG Skandinavien

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: