du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Sanny Ekstrand ny chef för ENT

Sanny Ekstrand, i dag affärsrådgivare på Bonniers videoallians Woo och med en lång erfarenhet inom digitala medier, blir ny chef för TV4-Gruppens talangnätverk ENT.
– Det ska bli ett otroligt kul att komma in i det vassa och växande ENT-teamet, i arbetet med att ge talanger och partners nya möjligheter och format att växa i, säger Sanny Ekstrand.

ENT:s nya chef Sanny Ekstrand har under det senaste året jobbat på TV4-Gruppen med strategi, partners och lansering av Bonniers gemensamma online video-erbjudande Woo. Dessförinnan var han försäljningschef på United Screens, som han var med om att bygga upp från start, och han har tidigare också varit försäljningschef på TV4 Digitala medier.

– I Sanny får ENT en ledare med djup förståelse för de digitala affärsmodellerna och det nya medielandskap där rörlig bild i olika former blir en ännu större del av både användarnas och annonsörernas vardag. Sanny kompetens blir oerhört värdefull för ENT, när det nu är dags för vårt team av medarbetare och talanger att växla upp och växa verksamheten, säger Carola Lundell, chef för tillväxtaffärer TV4-Gruppen.

ENT startade förra sommaren och jobbar med att utveckla ny talang, format, innehåll och affärer oavsett digital plattform. Målet är att ge talanger möjlighet att utvecklas, och samtidigt hitta partnerskap och affärer som erbjuder annonsörer nya vägar att nå en ung målgrupp.

-Genom ENT:s passion för rörlig bild och innehållskapande kan vi tillsammans med talang och partners ta ut vårt innehåll både på TV4:s egna och på externa plattformar. Den kombinationen ger våra talanger och annonsörer ett genomslag och en räckvidd som är väldigt kraftfull. TV4:s hjärta och muskler kombinerat med ENT:s korta ledtider från innehållsidé till färdig produkt öppnar stora möjligheter. ENT befinner sig fortfarande i en uppbyggnadsfas och vi har en lång rad spännande idéer som vi nu tar vidare, säger Sanny Ekstrand.

I dag har ENT ett 50-tal digitala stjärnor inom verksamheten, bland annat humor- och musikgruppen De Vet Du, instagramstjänorna Språk för alla, gamingprofilen Tejbz och Liam Pitts. ENT producerar just nu också Veckans 360, som är Sveriges första virtual reality-/360-serie, och festival-tv-programmet Vägen till Bråvalla.

Sanny Ekstrand efterträder Maria Wiss, som nyligen lämnade ENT och TV4-Gruppen för en nordisk vd-roll på ett annat bolag

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: