Discovery Networks Sweden säkrar rättigheterna till handbolls-VM 2017

Discovery Networks SwedenDiscovery Networks Sweden och Eurosport har förvärvat de exklusiva svenska sändningsrättigheterna till handbolls-VM för herrar respektive damer 2017 för alla plattformar.

Herrturneringen kommer att sändas den 11-29 januari 2017 och spelas i Frankrike.

Handbolls-VM för damer spelas i Tyskland och äger rum i december 2017.

Handbollslandslagen hör till våra mest framgångsrika landslag med åtskilliga mästerskapsmedaljer i troféskåpen. Sedan de uppmärksammade bragderna på 90- och 00-talet är de också några av våra mest folkkära landslag. Nu har Discovery Networks Sweden och Eurosport säkrat rättigheterna till världsmästerskapen i handboll för herrar, som kommer att sändas den 11-29 januari 2017 och spelas i Frankrike, samt handbolls-VM för damer som spelas i Tyskland och äger rum i december 2017.

– Jag är väldigt glad och stolt över att vi förvärvat den här rättigheten. Värdländerna Frankrike och Tyskland är riktiga handbollsländer och vi kan vänta oss fullsatta hallar, bra stämning och stort intresse för mästerskapen.

– Att exklusivt sända stora mästerskap som handbolls-VM och de fyra Olympiska spelen under perioden 2018-2024 visar vår ambition att ta de största sportprestationerna och de svenska hjältarna till en bred och passionerad publik, säger Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport.

Kanal 5 är huvudkanal när handbolls-VM för herrar spelas i de franska städerna Paris, Lille, Albertville, Montpellier, Nantes, Brest, Rouen och Metz med start den 11 januari 2017. Värdnationen Frankrike är även titelförsvarare och sammanlagt gör 24 lag upp om världsmästartiteln.

Bland de redan kvalificerade länderna finns förutom Sverige och Frankrike även de regerande Europamästarna Tyskland, EM-tvåan Spanien och EM-bronsmedaljörerna Kroatien, de asiatiska mästarna Qatar, Asientvåan Bahrain, Asientrean Japan samt fyran Saudiarabien. De afrikanska mästarna Egypten samt Afrikatvåan Tunisien och trean Angola har också säkrat platserna i VM-slutspelet i Frankrike nästa år.

Gruppspelet i VM lottas i Paris den 23 juni kl 14.00.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: