du läser...
Ny - Discovery Networks, Pr - Eurosport

Höstnyheter Sport/Eurosport

Discovery_allaVM-kvalfotboll i höst

Sveriges matcher sänds på Kanal 5 – övriga europeiska landslagsmatcher på Kanal 9 och Eurosport 2

Eurosport är sedan november 2015 både namnet på kanalvarumärkena Eurosport 1 och Eurosport 2 och det kanalövergripande varumärket för samtliga sportsändningar på Discovery Network Swedens kanaler. Lanseringen av den nya kanalöverskridande rollen för Eurosport inföll i den episka och direktavgörande EM-kvalmatchen i fotboll mellan Danmark och Sverige, som sändes på Kanal 5 i höstas, och som toppade på 2,2 miljoner tittare och en tittartidsandel på 66%. Det innebar  ett nytt historiskt rekord för både Kanal 5 och för en svensk Eurosportsändning.

I höst inleds VM-kvalet i fotboll exklusivt på Discovery Network Swedens kanaler – och en ny era för det svenska fotbollslandslaget. Vi kommer få följa Sveriges mest folkkära landslag under ledning av den tillträdande förbundskaptenen Janne Andersson och resan mot VM i Ryssland 2018. Och det blir både matigare och  längre sändningar än någonsin tidigare. Discoverys fotbollsteam består av kända, välmeriterade och uppskattade profiler som bland andra landslagsveteranen och expertkommentatorn Anders Svensson, ankaret Karin Frick, expertkommentatorn Simon Bank och kommentatorn Niklas Jarelind.

Bygger mot OS 2018

Vinter-OS i Pyeongchang i februari 2018

De Olympiska Spelen är naturligtvis Discovery Networks största sportsatsning någonsin. Vi siktar på att tillgängliggöra fler OS-timmar än någonsin tidigare i våra kanaler och på våra play-tjänster. Discovery Networks Sweden har de exklusiva sändningsrättigheterna för totalt fyra olympiska spel under perioden 2018-2024, närmast vinter-OS i Pyeongchang 9-25 februari 2018. Sedan tidigare är det klart att den trefaldige världsmästaren och OS-bronsmedaljören Per Elofsson, hockeylegendaren och dubble OS-guldmedaljören Peter Forsberg och Jonas Karlsson, värvad från SVT och en av Sveriges mest erfarna, eftertraktade och respekterade sportjournalister, är engagerade för OS 2018. Nu står det även klart att den svenska alpina superstjärnan Anja Pärson ansluter till det högkvalitativa OS-lagbygge där Discovery Networks egna formidabla sportankare Karin Frick samt superkommentatorn och Kristallen-vinnaren Roberto Vacchi självklart ingår.

Eurosport 1 och Eurosport 2 – svenskare än någonsin i höst

VM-kvalfotboll, Europa League, Bundesliga, Grand Slam-tennis och de stora cykelklassikerna

I höst får Eurosport ännu mer svensk identitet när både Eurosport 1 och Eurosport 2 för första gången sedan starten 1989 får lokala svenska redaktionella feeder och blir svenska röster i den multinationella Eurosport-familjen. Och hösten är naturligtvis fullmatad. VM-kvalet i herrfotboll tar fart redan tidigt i höst. Det svenska landslagets matcher visas i Kanal 5, samtidigt som de övriga stjärnspäckade europeiska landslagens kval visas på Eurosport 2 och Kanal 9.

Världens bästa Bundesliga startar den 24 augusti. Kan någon klubb utmana mesta och regerande mästarna Bayern München om titeln? Svaret får vi live på Eurosport 2 som direktsänder från Europas mest publikdragande och målrika toppliga.

I höst startar dessutom en ny säsong av Europa League i Discovery Networks Swedens kanaler. Många av Europas bästa klubblag möts på den hårda vägen till final och titeln. I år fick vi se klassiska Liverpool och mesta mästarna Sevilla ta sig hela vägen till final. Kommer redan kvalificerade Manchester United kunna upprepa bedriften säsongen 2016/17?

Efter att ha visat Australian Open och sommarens Franska Öppna är det dags för årets fjärde och avslutande Grand Slam-turnering i tennis – US Open – som avgörs på klassiska Flushing Meadows i New York med start den 29 augusti. Serena Williams och Novak Djokovic hör förstås till favoriterna att ta hem singeltitlarna men utmanare saknas verkligen inte.

Världens största cykellopp kommenterat av Sveriges bäste kommentator hittar du förstås alltid på Eurosport. I juli gör Roberto Vacchi Tour de France till en sportupplevelse utöver det vanliga. Och lika heta cykelveckor väntar när Vuelta Espana står på programmet mot slutet av sommaren.

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: