du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan, pr - TV 4

TV4 säkrar rättigheterna till ansedda Tour de France

För första gången någonsin kommer ett av världens största idrottsevenemang, den prestigefyllda cykeltävlingen Tour de France, att visas i TV4-Gruppens kanaler.

21 dagar, 352 mil och 12 miljoner åskådare längs vägarna. TV4-Gruppen fortsätter sin storsatsning på högklassig sport och har säkrat sändningsrättigheterna till ett av världens mest prestigefyllda idrottsevenemang, Tour de France. Med etapper i Schweiz, Andorra och Frankrike är Tour de France cykling i absolut världsklass.

– Det känns otroligt kul att vi kan erbjuda våra tittare denna klassiska tävling som fängslar miljontals fans över hela världen. Vi har ett starkt sportår i TV4 med bland annat ishockey-VM, friidrotts-EM och fotbolls-EM. Med denna rättighet blir vår redan starka rättighetsportfölj med bred sport ännu häftigare, säger Erik Westberg, Sportchef TV4-Gruppen.

Tour de France-sändningarna kommenteras av Petter Barrling och vid sin sida har han expertkommentatorn Gabriella Ekström. Petter Barrling har kommenterat fotboll och ishockey under 15 år och har ett genuint cykelintresse. Gabriella Ekström bevakat flera upplagor av Tour de France på plats, skrivit flera böcker om cykling och bland annat varit expertkommentator för cyklingstävlingarna under OS i Sydney.

Huvudkanaler för Tour de France-sändningarna är TV4 och TV12. Digital hemvist är TV4 Play. Sändningarna pågår mellan 2-24 juli och de sista två timmarna av varje etapp sänds i TV4. Årets Tour de France är den 103:e upplagan och titelförsvararen, Christopher Froome, siktar på sin tredje tourseger.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: