du läser...
TV/Satellit nyheter

Varannan svensk såg Sveriges match mot Irland

teliaSommarens stora fotbollsfest har börjat. Telias tittardata visar att varannan svensk hade bänkat sig framför TV:n, surfplattan och den smarta telefonen och fick se Andreas Isaksson storspela i det svenska målet.

Sommar, sol och fotbollsfeber. Tusentals blågula fans hade tagit sig till Frankrikes nationalarena Stade de France för att se Sverige drabba samman med Irland. De fick sällskap av mer än fyra miljoner svenskar som såg matchen i soffan, sängen eller på tunnelbanan.

– Fotboll är ”lägerelds-TV” – vi samlas och tittar tillsammans framför TV:n eller i sportbaren på storbildsskärm. Men allt fler tittar på matcherna i surfplattan eller telefonen, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär.

Av de som såg matchen var 91% uppkopplade över wifi medan 9% såg matchen över ett mobilnät som 4G eller 3G.

– Vi nu har riktigt bra 4G-täckning i stora delar av landet och många har skaffat fiber. Man kan helt enkelt se matcherna var och hur man vill, säger Jonas Hasselberg.

Telia har 739 000 tv-kunder, vilket motsvarar ungefär 1,6 miljoner personer. Det gör Telia till Sveriges ledande operatör på marknaden för digital-tv. Antalet tittare mäts genom så kallade strömmar, d v s hur många som väljer att starta ett program i Telias tv-tjänst.

– Det börjar dra ihop sig till midsommar och semestrar. Vi vill att man ska kunna följa Zlatan, Guidetti och Isak oavsett om man sitter på bussen till Tylösand eller i sommarstugan i Svärdsjö. Våra kunder ska inte behöva missa ett enda Ibracadabra-moment, säger Jonas Hasselberg.

Telia erbjuder nu alla kunder som nytecknar eller förlänger sina mobilabonnemang 50 extra Gigabyte under sommaren. Dessutom kan alla Telias abonnemangskunder prova Play+, Telias tjänst för tv-streaming, gratis i tre månader.

I Sveriges nästa match väntar Italien. Matchen spelas i Toulouse på fredag klockan 15.00.

– Det kommer att bli riktigt tufft men jag tror och hoppas att vi grejar det. Jag gissar på tittarrekord men eftersom matchen spelas på eftermiddagen så kanske fler kommer att se matchen i plattan eller mobilen, och möjligen kommer fler att vara uppkopplade över mobilnätet, säger Jonas Hasselberg.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: