Världspolitik, sport och mediamakt med TV4 i Almedalen

Almedalen, Foto: TV4

Almedalen, Foto: TV4

Med dagliga partiledarintervjuer, direktsända tal och snabba analyser bevakar TV4 Almedalsveckan på både längden och tvären – i TV4Nyheterna, i Nyhetsmorgon och ständigt i Nyheterna Live på TV4 Play. Dessutom blir det direktsända fotbollspoddar med Olof Lundh – och precis som förra året välkomnar TV4:s vd Casten Almqvist både konkurrenter och kollegor för att diskutera aktuella mediefrågor i Castens hörna.

Från TV4:s spelplats i hjärtat av Almedalen bevakar TV4 allt som händer under politikerveckan i Almedalen. Nyhetsmorgonsänder live varje morgon, både när Anders Pihlblad och Soraya Lavasani intervjuar alla partiledare, och när Pihlblad tillsammans med Marcus Oscarsson kommenterar, analyserar och spanar om allt som är värt att veta om det som sker i Almedalen.

TV4:s politiska kommentatorer Helena Gissén, Ulf Kristofferson och Ann Tiberg guidar tittarna. Och Nyheterna Live är nästan ständigt i sändning på TV4 Play. Varje dag värmer TV4 upp inför partiledarnas tal, välkomnar partiledarna direkt efter talet och analyserar det i efterhand.

På TV4:s scen kommer också TV4:s mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid att berätta om livet och arbetet som utrikeskorrespondent. Och USA-korrespondenten Rolf Porseryd ger en inblick i den amerikanska valrörelsen. USA-valet står också i fokus när Pihlblad & Oscarsson tittar närmare på hur svensk och amerikansk politik och valrörelser skiljer sig åt.

– Världspolitiken är mer aktuell och närmare än någonsin, så i år blir det naturligtvis en hel del fokus på det, utöver inrikespolitiken med nyhetsbevakning och partiledarintervjuer. Och så här i EM-tider bjuder vi givetvis också på fotboll på lite olika sätt, säger Viveka Hansson, programdirektör nyheter och samhälle TV4-Gruppen.

TV4:s och C Mores Olof Lundh är känd för att borra djupare än andra kring svensk fotboll, och hans podd Lundh är en av landets största och mest populära. Under veckan spelar Olof Lundh in ytterligare tre poddar, som också sänds live på TV4 Play och Fotbollskanalen.se. Inrikesminister Anders Ygeman, Unibets grundare Anders Ström och Elitfotboll Dams generalsekreterare Linda Wijkström är gäster och diskuterar allt från kärleken till fotboll och läktarkultur till uppgjorda matcher, spelreglering och damfotbollens status.

Förra året gästade ett flertal medie- och branschpersonligheter TV4:s vd Casten Almqvist i välbesökta och på TV4 Play-sändaCastens hörna, för en inblick bakom kulisserna i medievärlden. Dessa samtal återkommer också i år, när Casten i tre olika program bland annat dyker in i frågor om ”det svenska dramaundret”, hur Bonniers chefredaktörer ser på den svenska mediebranschen tillstånd nu och i framtiden, och har ett nytt samtal med SVT:s vd Hanna Stjärne med fokus på kampen om sporträttigheter. Bland övriga gäster i Castens hörna finns skådespelaren och regissören Helena Bergström, TV4:s och C Mores dramachef Josefine Tengblad och framgångsrike filmproducenten och –vd:n Peter ”Piodor” Gustafsson, samt DN:s, DI:s och Expressens chefredaktörer Peter Wolodarski, Lotta Edling och Thomas Mattsson.

Dessutom diskuterar TV4:s operative chef Mathias Berg och programledaren Pär Lernström innovation och teknikutveckling i tv-världen, och bjuder på smakprov och erfarenheter från Sveriges första Virtual Reality-serie Veckans 360, som har premiär efter sommaren.

– Vårt fokus är att hela tiden skildra det som sker i Almedalen för våra tittare och användare. Råkar man vara på plats kan man följa allt vid vår spelplats, dit alla är välkomna att hänga med TV4. Vi har även i år en plats öppen för alla där vem som helst kan surfa, ladda mobiler, släcka törsten och kanske växla ett ord med någon av våra medarbetare och välkända profiler på plats eller testa virtual reality, säger Viveka Hansson.

 

Mer om TV4:s sändningar från Almedalsveckan 2016 (med reservation för ändringar). Allt direktsänds i TV4 Play:

Nyhetsmorgon:
Söndag till söndag. Med partiledarintervju med Anders Pihlblad eller Soraya Lavasani klockan 07.45 (08.45 på helgen) och spaning från Visby med Anders Pihlblad och Marcus Oscarsson klockan 08.45 (09.45 på helgen).

Lundh:
– Måndag klockan 13.00. Unibets grundare Anders Ström diskuterar med Olof Lundh om avskyn mot fixade fotbollsmatcher och avreglering av spelmarknaden.
– Tisdag klockan 13.00. Linda Wijkström, generalsekreterare Elitfotboll Dam, gästar Olof Lundh för att prata om hur svensk damfotboll ska kunna öka sin status ytterligare, och hur kvinnors makt inom svensk elitfotboll kan stärkas.
– Onsdag klockan 11.00. Inrikesminister Anders Ygeman gästar Olof Lundh, och pratar bland annat om läktarkulturen på de svenska arenorna och sin kärlek till sporten och till Djurgården.
Sänds också på Fotbollskanalen.se.

Castens hörna:
– Måndag klockan 15.00. ”Det svenska dramaundret”. Skådespelaren och regissören Helena Bergström, TV4:s och C Mores dramachef Josefine Tengblad och Peter ”Piodor” Gustafsson, mångårig och framgångsrik filmproducent och –vd, dyker djupare in i det svenska dramaundrets som sveper över världen, och berättar om möjligheter, utmaningar och framgångsfaktorer för svenskt drama framöver.
– Tisdag klockan 15.00. ”Bonniersession”. Dagens Nyheter chefredaktörer Peter Wolodarski, Dagens Industris chefredaktörLotta Edling och Expressens chefredaktör Thomas Mattsson om tillståndet i den svenska mediebranschen och inom sina egna verksamheter.
– Onsdag klockan 14.15. ”Tv-giganterna”. SVT:s vd Hanna Stjärne gästade Casten redan förra året. Dags för ett nytt möte mellan cheferna för landets två största tv-bolag, med stort fokus på den allt intensivare – och dyrare – kampen om sporträttigheter.

Samir Abu Eid
Tisdag klockan 11.30, onsdag klockan 12.00, torsdag klockan 11.30. TV4:s mellanösternkorrespondent Samir Abu Eid berättar om livet och arbetet som utrikeskorrespondent i ett av världens mest svårbevakade områden.

Pihlblad & Oscarsson
Måndag, tisdag och torsdag klockan 10.30. Anders Pihlblad och Marcus Oscarsson ”battlar” om svensk och amerikansk politik. Vilka likheter och skillnader finns och vad kan politikerna i de bägge länderna lära av varandra?

Rolf Porseryd
Tisdag klockan 16.00. USA-korrespondenten Rolf Porseryd är tillfälligt hemma och ger sin syn på valrörelsen i USA så här långt, och hur han ser på tiden fram till valet i november. 

Innovation i tv-världen

Måndag klockan 16.30. Den digitala transformationen sveper över alla delar av samhället. Virtual reality och 360 är begrepp som många talar om. TV4:s operative chef Mathias Berg och programledaren Pär Lernström, som till hösten leder nya Virtual Reality-programmet Veckans 360 diskuterar hur en tv-aktör hänger med i utvecklingen och innoverar och utvecklar både teknik och innehåll. Och visar smakprov på vad teknik kan göra för tv-upplevelsen.

Talen med partiledarna
Varje dag klockan 18.30-20.00. TV4 värmer under ledning av Thomas Ritter och Johan Håkansson upp inför talen, sänder dem i sin helhet – och direkt efter talen kommer partiledarna till TV4:s scen och studio för intervjuer och analyser in i minsta detalj.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: