du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

TV4-Gruppen säkrar rättigheterna till UEFA fotbolls-EM 2020

fotbollTV4 och C Mores satsning på stora fotbollsmästerskap fortsätter. Nu har TV4-Gruppen tillsammans med SVT säkrat sändningsrättigheterna till UEFA fotbolls-EM 2020.

– Svensk landslagsfotboll har en förmåga att samla och engagera tittare över hela landet. Det känns därför väldigt kul att TV4 nu gjort klart om att erbjuda tv-tittarna de största fotbollsfesterna för lång tid framöver, säger TV4-Gruppens vd Casten Almqvist.

Nu kan TV4-Gruppen och C More presentera en riktig toppnyhet för alla fotbollsälskare ute i landet. TV4-Gruppen och SVT har gjort klart med sändningsrättigheterna till UEFA fotbolls-EM 2020. UEFA fyller 60 år och för att fira jubileet beslutade UEFA 2012 att skapa ett ”EURO for Europé” för 2020. För första gången spelas mästerskapet i 13 städer runt om i Europa och precis som för årets EM kommer 24 lag att kvalificera sig till turneringen som avgörs om fyra år.

– Det engagemang vi sett under pågående EM är fantastiskt, där TV4-matchen mellan Sverige och Belgien toppar med nära tre miljoner tittare. Genom det här avtalet förlänger vi vår mästerskapstradition som påbörjades redan 1998 och där vi kommer att fortsätta bjuda tittarna på högklassiga upplevelser både på planen och i våra sändningar i övrigt, säger Erik Westberg, sportchef för TV4 och C More.

Sedan tidigare är klart att TV4-Gruppen på damsidan sänder dam-EM 2017 tillsammans med SVT samt dam-VM 2019. Nu kompletteras dessa rättigheter och ger tv-publiken en av de största fotbollsfesterna.

TV4 och SVT delar också rättigheterna till herrarnas fotbolls-VM 2018 och 2022.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: