Kim Källström till Discovery Networks Sweden

Discovery Networks SwedenEn av svensk fotbolls allra största är klar för ett helt nytt landslagsuppdrag.
Discovery Networks Sweden kan idag bekräfta att Kim Källström debuterar i den nya rollen som studioexpert för Kanal 5 i samband med höstens VM-kvalsändningar.

Kim Källströms makalösa landslagskarriär inleddes i februari 2001, och sedan dess har det blivit 131 matcher i den blågula tröjan. Bland utespelare i den svenska landslagshistorien har bara Anders Svensson fler landskamper på meritlistan.
Under sina drygt 15 år i landslaget har Källström medverkat i fem stora mästerskap – samtliga EM med svenskt deltagande sedan 2004, samt VM-slutspelet 2006. Men i slutet av maj avslöjade mittfältsstjärnan att EM i Frankrike skulle bli hans sista landslagsuppdrag.

Nu väntar en helt ny roll för Kim Källström i landslagssammanhang, när han med start i höst blir expert i Discovery Networks Swedens exklusiva sändningar av Sveriges matcher i VM-kvalet.

– Landslaget har alltid varit – och kommer alltid vara – något väldigt speciellt för mig. Nu ska det bli spännande, utmanande och roligt att följa och granska landslagets prestationer ur ett nytt perspektiv. En ny förbundskapten och en ny talangfull generation, som redan smakat på framgången, tar nu över på planen och deras väg mot VM i Ryssland blir högintressant, säger Kim Källström.

Källström blir en del av Discovery Networks VM-kvalstudio, tillsammans med programledarenKarin Frick och Simon Bank. Övriga i teamet är krönikören och reportern Jonas Karlsson, kommentatorn Niklas Jarelind, expertkommentatorn Anders Svensson och reportern Isabel Boltenstern.

Emir Osmanbegovic, sportchef för Discovery Networks Sweden och Eurosport:

– Kim har alltid varit en favorit framför intervjumikrofonen, med sin insiktsfullhet, sitt taktiska kunnande och sina kloka analyser. Jag är övertygad om att de egenskaperna kommer att göra honom till en stjärna även i expertrollen.

– Och när det gäller landslagserfarenhet är Discoverys fotbollsteam svårslaget – Kim Källström och Anders Svensson har sammanlagt 279 landskamper. Och nu väntar minst tio till, som experter i Kanal 5.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: