Svenska Magine får stororder för streamad TV till 100 miljoner kinesiska hushåll. Etablerar dotterbolaget Magine Asia i Hong Kong.

magine tvDen svenska streaming-plattformen Magine haR ingått ett avtal med en kinesisk TV-operatör och system-integratör baserad i Beijing för att bygga, lansera och driva en internetbaserad TV-tjänst för den kinesiska marknaden. Parallellt med detta etablerar Magine ett dotterbolag i Hong Kong; Magine Asia Limited.

Avtalet innefattar implementering och drift av en internet-plattform för att kunna erbjuda streamad Video-on-demand och linjära TV kanaler till över 100 miljoner hushåll. Det Beijing-baserade bolaget driver TV-tjänster i ett flertal provinser i Kina, och har nära samarbeten med flera av Kinas största TV bolag. Bolagets CTO M. Liu kommenterar; “Vi är mycket glada att ha fått Magine som vår partner i detta viktiga steg; att utveckla vår internetbaserade video streaming-plattform och kommande tjänsteerbjudanden.”

“Global expansion och nära strategiska partnersamarbeten är nyckelingredienser i Magines tillväxtplaner. Med det här kinesiska samarbetet blir vi en av de ledande spelarna på Kinas snabbt växande marknad för streamad TV,” säger Dr Ambuj Goyal, VD på Magine AB. “Magines globala plattform, TV Superhighway, med sin kombination av snabbhet och driftsäkerhet börjar nu förändra hur professionellt TV-innehåll kan distribueras över världen.” fortsätter Goyal

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: