Bingolotto firar 25 år i TV4

Bingolotto. Leif "Loket" Olsson och Ingvar Oldsberg. Foto: TV4

Bingolotto. Leif ”Loket” Olsson och Ingvar Oldsberg. Foto: TV4

Under sprakande former leder Renée Nyberg 25-årsfirandet av Bingolotto i TV4 lördagen den 15 oktober klockan 20.00–23.30 direkt från Lisebergshallen i Göteborg. Flera av årens alla programledare gästar studion, som Leif ”Loket” Olsson, Lasse Kronér, Rickard Olsson, Lotta Engberg, Marie Serneholt och den nuvarande programledaren Ingvar Oldsberg.

– Det är en ära för mig att leda Bingolottos 25-års jubileum. Det är ett stycke tv-historia och jag är stolt över att få vara en liten del av det, säger programledaren Renée Nyberg.

– Det blir min längsta direktsändning någonsin men trots den långa sändningstiden tror jag att utmaningen blir att få kvällens gäster att hålla tiden. Det är ett gäng pratglada programledare som alla vet hur det här programmet ska rattas. Men det är ju å andra sidan även en trygghet eftersom jag är nybörjare och lite nervös för att göra misstag. Jag har ju hört att man själv får stå för kostnaden om man öppnar fel lucka, säger Renée Nyberg.

Kvällen firas med en tre och en halv timma lång direktsändning direkt från Lisebergshallen i Göteborg. Det kommer att bli nostalgiska tillbakablickar och några av de mest frekventa Bingolottoartisterna genom åren kommer och spelar – Christer Sjögren, Lasse Stefanz, Charlotte Perrelli är några. Lägg därtill Dolly Style, Elisa Lindström och den nyblivne mottagaren av Svenska Humorpriset Daniel Norberg som kommer att sjunga en specialskriven Bingolottolåt.

– Det är få program förunnat att nå fram till ett respektingivande 25-års jubileum. Bingolotto bjuder varje vecka på högklassig underhållning och spänning. Det sammantaget med att programmet är en stöttepelare för föreningslivet gör att vi är vi mycket stolta över att ha Bingolotto i vår tablå, säger Gustav Carlsson, exekutiv producent på TV4.

– Bingolotto och Folkspel är jublande glada över att fira 25 år i föreningslivets tjänst. Under dessa år har fantastiska 16,1 miljarder kronor gått till det svenska föreningslivet. Pengar som gjort stor nytta på lokal nivå och säkerligen förgyllt mångas vardag då föreningarna fått ekonomisk förstärkning för att kunna göra det som de är bäst på, skapa det bästa föreningslivet i världen, säger Henrik Lindroth, marknadschef på Folkspel.

Fakta om Bingolotto sedan starten:

  • 1, 3 miljarder sålda lotter
  • Alla sålda lotter räcker 6,6 varv runt jorden eller 167 Sverige
  • Lägger man ut alla lotter som sålts täcker de nästan 13 000 fotbollsplaner
  • 995 sändningar
  • 18, 5 miljarder i vinst
  • 6 000 bilvinnare
  • 900 miljonärer
  • 16,1 miljarder kronor till svenskt föreningsli
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: