du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Påve Franciskus i SVT

Påve Franciskus, Foto: SVT

Påve Franciskus, Foto: SVT

Med anledning av påve Franciskus besök i Sverige direktsänder SVT en gudstjänst från Lunds domkyrka, en katolsk mässa från Malmö och en dokumentär om påven gjord av SVT:s italienkorrespondent Kristina Kappelin.

Franciskus – en påve som berör
Påve Franciskus har på kort tid blivit mycket populär och är en stark röst i världssamfundet. Han är engagerad i migrationsfrågan, han är miljöaktivist, han kämpar för fred och ekonomisk rättvisa och försöker modernisera den katolska kyrkan. Kristina Kappelin har träffat påven och människor vars liv direkt eller indirekt har påverkats av honom och den katolska kyrkan.
SVT1 söndag 30 oktober kl 21.55

Påvens gudstjänst från Lund
Det är svensk kyrkohistoria som äger rum i Lund denna dag då det är andra gången i världshistorien som en katolsk påve sätter sin fot på svensk mark. Påve Franciskus gästar Lunds Domkyrka i en direktsänd ekumenisk gudstjänst, där även Svenska kyrkans ärkebiskop Antje Jackelén och katolska stiftets biskop Anders Arborelius medverkar. Gudstjänsten inramas med ett för- och efterprogram som leds av expertkommentator Charlotta Smeds, som arbetar på Vatikanradion, och Johannes Söderberg, samordnare för religion på SVT. De två är även kommentatorer under gudstjänsten.
SVT1 måndag 31 oktober kl 14.15

Katolsk mässa med påven Franciskus i Malmö
Påven leder en katolsk mässa i Malmö där flera av landets katolska körer medverkar, under ledning av organist Ulf Samuelsson. Gudstjänsten direktsänds och kommenteras av Charlotta Smeds från Vatikanradion i Rom och Johannes Söderberg, samordnare för religion på SVT.
SVT1 tisdag 1 november kl 9.15
Sändningen övergår till SVT2 kl 10.15

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: