Rickard Segeborn ny operativ chef för sporten på C More och TV4-Gruppen

cmoreC More och TV4-Gruppen fortsätter sin satsning på svensk sport och utökar sportorganisationen med den välmeriterade Rickard Segeborn, som blir ny operativ chef. Rickard kommer ingå i sportledningen och ansvara för det dagliga produktionsarbetet av de 7 000 timmar sport som sänds på C More och TV4-Gruppen varje år.

– Vi har haft en intensiv start på hösten då vi säkrat flera stora och strategiskt viktiga rättigheter samtidigt som vi startat upp flera av Sveriges mest populära ligor. Nu ser vi till att bygga rätt organisation för att hantera och utveckla rättigheterna och där är Rickard ett välkommet tillskott. Både som person och i sin roll som operativ chef över sportorganisationen, säger Erik Westberg, Sportchef, C More och TV4-Gruppen.

Rickard Segeborn är i dag TV-chef för Kanal 75 och har tidigare varit produktionschef för Viasat Sport. Han tillträder sin nya roll på C More och TV4-Gruppen i december.

– C More och TV4-Gruppen är inne i en otroligt spännande fas med ett tydligt fokus på svenska sporträttigheter som engagerar tittare över hela landet. Det känns riktigt kul och inspirerande att bli en del av den gemensamma sportredaktionen och vara med och driva arbetet framåt, säger Rickard Segeborn.

Tidigare höst presenterade C More och TV4-Gruppen långa avtal med SHL, HockeyAllsvenskan och högstaligorna i handboll och innebandy. Det innebär att flera av de högsta ligorna i de största svenska idrotterna nu finns samlade under ett och samma tak. I september offentliggjordes även ett avtal med UEFA som ger TV4 och C More de exklusiva sändningsrättigheterna till samtliga herrlandslagets matcher från och med hösten 2018 till VM 2022. I rättigheterna ingår EM-kval, VM-kval och den nya viktiga turneringen UEFA Nations League, liksom alla europeiska kvalmatcher till EM och VM.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: