Tre nya programledare i P4 Plus: Ulf Elfving, Lisa Syrén och Kjell-Peder Johanson

Ulf Elfving, Foto: STINA GULLANDER

Ulf Elfving, Foto: STINA GULLANDER

Digitala testkanalen P4 Plus har en bred musikmix som uppskattas av allt fler lyssnare. Men lyssnarna har även önskat få höra kända radioröster presentera musiken. Nu är det klart att Ulf Elfving, Lisa Syrén och Kjell-Peder Johanson gör debut i kanalen under hösten och vintern. Först ut är Ulf Elfving med start nu på lördag 5 november.

”Lördag med Ulf Elfving” är ett brett musikprogram med musik från 30-talet och fram till i dag.

– Det här har jag drömt om under mina 52 radioår: Att få jobba med en kanal med b-r-e-d musik Jag trodde knappt mina ögon när jag såg skivlistorna, här finns ju allt från 40-talsswing över 60-talsrock till modern kärlekslyrik. Det är som att öppna en enorm godispåse, säger Ulf Elfving inför premiärsändningen.

Lördag med Ulf Elfving sänds lördagar kl. 15.00-18.00 med start 5 november.

En annan av lyssnarnas önskeprogramledare är Lisa Syrén. Hennes program ”Önskesöndag med Lisa Syrén” startar på juldagen. Programmet bygger på lyssnarnas minnen, berättelser och musik.

– P4 Plus är den sortens varierade melodiradio som jag växte upp med på 60- och 70-talet och har saknat sedan dess. I Önskesöndag kommer jag att läsa upp lyssnarnas berättelser och minnen ihop med önskningarna. På så vis blir glädjen både dubbel och delad. Jag hoppas nu att lyssnarna skriver så det ryker inför min premiär, säger Lisa Syrén.

Önskesöndag med Lisa Syrén sänds söndagar kl. 14.00-18.00 med start 25 december. Lyssnarna kan mejla sina minnen och önskemusik till Lisa på p4plus@sverigesradio.se.

Sedan en tid tillbaka presenterar Marika Rennerfelt förmiddagarna i P4 Plus. Med premiär i början av december får även eftermiddagarna mellan kl. 14.00 och 18.00 en programledare: Kjell-Peder Johanson. Kjell-Peder var under många år en uppskattad programledare i Karlavagnen i P4.

– Radio och musik är två kärlekar som aldrig rostar. Jag är glad och stolt att få kvala in i P4 Plus-gänget, säger Kjell-Peder Johanson.

P4 Plus är Sveriges Radios testkanal som spelar musik från 30-talet fram till i dag. P4 Plus startade i maj 2016 och försöket pågår till sista januari 2017.

P4 Plus kan höras i appen Sveriges Radio Play och på http://sverigesradio.se/p4plus

Lördag med Ulf Elfving produceras av SMT Radio

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: