Terrordåden i Paris som förändrade världen

På årsdagen av terrorattacken i Paris visar TV4 Fakta en dokumentär om våldsdåden som krävde 130 människors liv. Hur kunde det hända? Hur genomfördes attackerna och vilka låg bakom attentaten? Med hjälp av experter, ögonvittnen och unika bilder kartläggs den ohyggliga natten i Paris, en natt när skräcken tog sitt grepp om staden.

Terrordåden i Paris som förändrade världen, Foto: TV4/Upside Distribution

Terrordåden i Paris som förändrade världen, Foto: TV4/Upside Distribution

– Jag kastas ett år tillbaka i tiden. Det är svårt att ta in att Paris, en stad som förberedde för fest och helg, förvandlades till en blodig terroristscen. Att iskallt mörda för att man inte accepterar en fri och demokratisk livsstil är djupt tragiskt, säger Bengt Magnusson, journalist TV4 och svensk berättarröst i dokumentären.

Dokumentären Terrordåden i Paris undersöker och kartlägger vad som verkligen hände den 13 och 14 november 2015. Ögonvittnen på uteserveringar, fotbollsfans vid Stade de France och konsertbesökare på konsertlokalen Bataclan delar med sig av sina berättelser och skildringar. Polis, gisslanförhandlare, politiker och läkare intervjuas. Experter och journalister specialiserade på terrorism ger sina förklaringar på vad som hände och vem som låg bakom attentaten.

– Terrordåden i Paris är en dokumentär som skildrar händelseförloppet från att första bomben detonerar utanför fotbollsarenan Stade de France till att de misstänkta terroristerna grips. Det känns oerhört angeläget för oss på TV4 att visa Terrordåden i Paris för våra tittare, säger Marit Danielsson, chef TV4 Fakta.

Fredagen den 13 november 2015 skedde den värsta terrorattacken i Frankrikes moderna historia. Dåden var ett samordnat terrorattentat med skottlossningar och explosioner på sex platser i centrala Paris och i förorten Saint-Denis. 130 personer dödades och över 350 skadades vid dådet.

Terrordåden i Paris visas klockan 20.00 söndagen den 13 november i TV4 Fakta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: