du läser...
Pr - Discovery Channel

Julens höjdpunkter på Discovery Networks Sweden

Discovery Networks SwedenVintern är här och julen strax därefter – och med den julbak med mästerkonditorerna Roy, Sebastien och Magnus i Dessertmästarnas jul och julljusmani med Johnnie och Mattias i Julkampen.

Dessutom blir det givetvis mängder av pirater, trollkarlar, romantik, snödrottningar och lego. Precis som det ska vara till julen. Missa inte heller Discovery Channel’s rymdtema och Kanal 11:s julfilmsparad inför jul!

Alaska the last frontier

Säsong 6 startar tisdag 29 november 22.00

Lagom till adventstiden är familjen Kilcher tillbaka med nya, sjätte säsongen av Alaska: The last frontier. I tre generationer har levt av vad de själva kan odla, jaga, fiska och föda upp på sina egna vidsträckta marker utanför Homer, Alaska. Vi följer familjen när de förbereder sig för vintern, som är lång och svår i Alaskas vildmark. Efter sju år hemifrån är dottern Jewel tillbaka hemma hos sin familj på besök för att ta paus från sin artistkarriär.

Tema rymden

Söndag 11, 18 och 25 december 22.00

I december är rymden i fokus på Discovery Channel när tre dokumentärer berättar om människans äventyr ut i världsrymden. Först ut är Death on a comet: the Rosetta mission där vi följer arbetet med att lyckas landa på en komet.

I dokumentärfilmen Telescope, som sänds 18 december, regisserad av Oscarnominerade filmskaparen Nathaniel Kahn (”My Architect”, ”Two Hands”), närmar vi oss rymden när vi får följa med bakom kulisserna på NASA där forskarna tar nästa steg i utvecklingen av teleskopet. En ny generation ingenjörer och forskare har hittat inspirationen till att bygga NASA:s James Webb Space Telescope, som är 100 gånger mer effektivt än Hubble-teleskopet. Teleskopet kommer att fungera som en veritabel tidsmaskin och kommer att kunna användas för att ytterligare utforska universums historia och nå till solsystem långt bortom vår tidigare räckvidd.

I The man who tweeted Earth, söndag 25 december, träffar vi kandensiske astronauten Chris Hadfield som kallats ”the internet’s favourite astronaut”. Han twittrar, fotar sin vardag på internationella rymdstationen och har dagligen kontakt med människor på jorden medan han utför sina sysslor på rymdstationen. I den första dokumentären i världshistorien som filmats medan huvudpersonen är i rymden lär vi känna astronauten som förstår människors outsläckliga intresse för världsrymden.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: