Här är årets Vinterpratare i P1

Vinter i P1 Fr. v: Emil Jensen, Sakine Madon (håller i Olof Wretling), Stina Stoor,Tomas Sjödin (håller i Jesper Rönndahl), Edwadr Blom och Martina Haag Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vinter i P1 Fr. v: Emil Jensen, Sakine Madon (håller i Olof Wretling), Stina Stoor,Tomas Sjödin (håller i Jesper Rönndahl), Edwadr Blom och Martina Haag Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Lyssnarna har sagt sitt. Under jul- och nyårshelgen hörs följande Vintervärdar i P1: Musikern och poeten Emil Jensen, författarna Stina Stoor och Martina Haag, skådespelaren Olof Wretling, programledaren och komikern Jesper Rönndahl, pastorn Tomas Sjödin, opinionsbildaren Sakine Madon och kulturhistorikern och gastronomen Edward Blom.

– Lyssnarnas önskningar säger åter mycket om den tid vi lever i. De är alla mycket goda berättare som är kända för sin värme, humor och klokskap, säger programchefen Bibi Rödöö.

När lyssnarna för sjätte året önskat Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar återkommer två Vinterfavoriter. Olof Wretling Vinterpratar för femte gången och pastorn Tomas Sjödin är nu tillbaka för fjärde gången. Även Martina Haag återkommer som Vintervärd för andra gången och Jesper Rönndahl som var Sommarpratare 2014 debuterar som Vintervärd.

Vinterdebutanter är även ett par av årets Sommarvärdar; författaren Stina Stoor, gastronomen Edward Blom, opinionsbildaren Sakine Madon och musikern och poeten Emil Jensen, vars Sommar var ett av de program som fick flest reaktioner i sociala medier.

Vintervärdar 2016/2017:
25/12 Olof Wretling, skådespelare, 41 år
26/12 Stina Stoor, författare, 34 år
27/12 Emil Jensen, musiker, artist, poet, 42 år
28/12 Edward Blom, gastronom, kulturhistoriker, författare, 46 år
29/12 Sakine Madon, opinionsbildare, statsvetare, 36 år
30/12 Tomas Sjödin, författare, pastor, föreläsare, 57 år
31/12 Martina Haag, författare, manusförfattare, skådespelare, 52 år
1/1 Jesper Rönndahl, programledare, komiker, 37 år

Mer information om Vintervärdarna och deras program: www.sverigesradio.se/vinter

Vinter i P1 har premiär på juldagen, söndag 25 december kl. 13.00-14-30 och sänds dagligen till och med nyårsdagen 2017. Alla program går även att höra på sverigesradio.se/vinter eller i appen Sveriges Radio Play. Fram till 1 februari 2017 går det att lyssna på programmen med musik, därefter går det att lyssna på poddversionen med förkortad musik.

Om Vinter i P1
Programmet är som Sommar, fast på vintern. Detta är sjätte året i rad som Sveriges Radio låtit lyssnarna avgöra vilka som ska bli Vintervärdar bland alla tidigare Sommarvärdar.

Det första Vinterprogrammet i Sveriges Radio sändes redan 1969. Programmet hette då ”På Vintergatan med… och en grammofon” och hade Jules Sylvains välkända melodi med samma namn som signatur. 2008 startade Bibi Rödöö och Agneta Ekberg Vinter i P1 och i samband med denna nypremiär gjordes en nyinspelning av den ursprungliga signaturen med Sveriges Radios symfoniorkester. Vinter i P1 sänds från juldagen till nyårsdagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: