du läser...
Pr - Kanal 5

Hyllade Jorden runt på 6 steg är tillbaka!

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.

Det hyllade programmet Jorden runt på 6 steg återvänder nu för en andra säsong. Den här omgången får vi följa det Kristallen-belönade programledarparet Filip och Fredrik på en strapatsfylld och halsbrytande resa 4,7 varv runt jorden i jakten på världsstjärnorna Charlie Sheen, Pamela Anderson, Jeremy Clarkson och Michael Bolton. Allt genom enbart använda teorin ”six degrees of separation” – att alla människor på jorden är kopplade till varandra i sex steg av vänskaper och bekantskaper.

Den nya säsongen av Jorden runt på 6 steg visas på Kanal 5 med start den 13 december, men redan nu kan du se det första avsnittet på Dplay.se.
– När både vädret och världsläget känns mörkt och dystert så passar det extra bra att vi alla hjälps åt att påminna oss om att avstånden oss människor emellan varken är eller behöver vara så långa som vi tror, säger Filip Hammar.

I höstas tog sig Filip Hammar och Fredrik Wikingsson från en liten tant i Nepal till brittiske kändiskocken Gordon Ramsay, de letade sig fram till Leif GW Persson från en boliviansk saltöken och hittade astronauten Buzz Aldrin i Florida efter en resa som startade i Senegal. Jakten tog dem till sex kontinenter, sammanlagt mer än tre varv runt jorden och innehöll lika delar oväntade möten som hisnande strapatser.

I den nya säsongen ger sig Filip och Fredrik iväg på en strapatsfylld jakt efter skandalomsusade skådespelerskan och Baywatch-legendaren Pamela Anderson och Hollywoods meste bad boy Charlie Sheen. Dessutom flänger de jorden runt för att nå mjukrocksgiganten Michael Bolton, och letar även reda på den ikoniske motor- och tv-profilen Jeremy Clarkson, känd från världssuccén Top Gear. Under seriens gång besöker Filip och Fredrik sammanlagt 43 olika platser på fem kontinenter och reser sammanlagt 188 728 km. Det motsvarar 45 bilresor tur och retur mellan Smygehuk och Treriksröset, eller 4,7 varv runt jorden.

– Det här är kanske det roligaste och jobbigaste vi har gjort. Förra gången åkte vi tre varv runt jorden och nu har vi verkligen tagit i ännu mer. Vi har åkt ännu längre, träffat ännu fler fantastiska människor på kända och okända platser och gått varandra på nerverna mer än någonsin. Med andra ord – detta kommer bli fantastiskt, säger Fredrik Wikingsson.

I premiäravsnittet startar Filip och Fredrik i Namibia i sydvästra Afrika. Resans mål är Michael Bolton, artistlegendaren med 53 miljoner sålda skivor och superrösten bakom brakhits som ”How am I Supposed to Live Without You”. De ska ta sig till honom på sex steg, med start i en afrikansk by utan namn. Resan går via fyra världsdelar men bland de mer oförutsedda utmaningarna finns även parfyminköp till en taxichaufförs fru, vansinneskörning med sportbil samt en väldigt märklig skidtävling. Kommer sex steg att räcka för att nå superstjärnan Michael Bolton?

Säsongspremiären av Jorden runt på 6 steg finns redan nu tillgänglig på Dplay.se och har linjär premiär på Kanal 5 tisdag den 13 december kl 21.00.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: