du läser...
Ny - Sveriges Radio

Fernando Arias ny New York-korrespondent

Fernando Arias Ekot Sveriges Radio foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Fernando Arias Ekot Sveriges Radio foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu är det klart att Fernando Arias blir Sveriges Radios nya korrespondent i New York. Fernando Arias är för närvarande specialreporter på Ekot.

– Jag kommer att börja som korrespondent 12 dagar efter att Donald. J. Trump tillträtt som president. Han har utlovat omfattande, och i mångas ögon, kontroversiella reformer; både inrikes- såväl som utrikespolitiskt. Därtill tar han över presidentposten i ett alltmer polariserat land. Att vara Sveriges Radios röst i denna del av världen kommer att vara en stor utmaning som jag är glad och hedrad över att få anta, säger Fernando Arias.

Fernando Arias har arbetat på Sveriges Radio sedan 2010 och har tidigare vikarierat som korrespondent i New York, Washington och Mellanöstern. Han är bland annat utbildad i socialantropologi, ekonomisk historia och medie- och kommunikationsvetenskap.

– USA:s politiska landskap är i snabb förändring och det är angeläget att vara på plats och rapportera om både politisk utveckling och amerikanskt vardagsliv. Fernando Arias är en otroligt uppskattad och snabbfotad reporter som har den bredd och kunskap som behövs för att ta sig an både storpolitik och vardagsnära frågor – och se sambanden mellan dem, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Fernando Arias tillträder sin nya tjänst i februari 2017, när nuvarande korrespondenten Agneta Furvik flyttar tillbaka till Sverige.

Mer om Fernando Arias: Fernando Arias har arbetat på Sveriges Radio sedan 2010, bland annat som reporter på P4 Gävleborg, Ekot och P1-morgon. Innan dess var han reporter på Tidskriften Latinamerika. Fernando Arias är bland annat utbildad i socialantropologi, ekonomisk historia och medie- och kommunikationsvetenskap vid Stockholms och Lunds universitet samt i dokumentär och journalistik vid Biskops Arnö folkhögskola. Sedan oktober 2016 är han specialreporter på Ekot med inriktning på terrorism och våldsbejakande extremism.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: