Staffan Olsson till Discovery Networks och Kanal 5

Staffan Olsson, FOTO: Magnus Selander/Discovery Networks Sweden

Staffan Olsson, FOTO: Magnus Selander/Discovery Networks Sweden

Med två VM-guld, fyra EM-guld och tre OS-silver räknas Staffan Olsson som en av de största inom svensk handboll. Nu tar den förre förbundskaptenen steget över till Discovery Networks Swedens satsning inför handbolls-VM i Frankrike i januari.

Tillsammans med spelare som Magnus Wislander, Stefan Lövgren, Per Carlén och Ljubomir Vranjes har Staffan Olsson skänkt oförglömliga handbollsögonblick till svenska folket. När det nu är dags för herrarnas handbolls-VM i Frankrike i januari blir Olsson ny expert hos Discovery Networks Sweden och på de svenska matcherna som visas i Kanal 5.

– Det ska bli spännande! Jag har inte varit på den andra sidan på riktigt någon gång, bara något inhopp då och då. Det blir verkligen en kul utmaning, säger handbollslegendaren som nu är assisterande tränare i Paris Saint-Germain och således får analysera VM på ”hemmaplan”.

Under VM kommer Karin Frick leda handbollsstudion där Staffan Olsson och Ljubomir Vranjes alltså nu återförenas.

– Att få jobba med Ljubo igen ser jag verkligen fram emot. Jag tror att vi tillsammans kan ge tittarna en bra inblick i hur handboll funkar.

Så sent som i augusti ledde Staffan Olsson som förbundskapten det svenska landslaget i OS i Rio tillsammans med Ola Lindgren. Att nu anlysera och bedöma spelare som han nyligen var ansvarig för, ser Olsson som enbart inspirerande.

– Det är absolut inget problem för mig. Jag kommer att säga det jag tycker om det som sker på planen – punkt slut. Något annat finns inte.

Kommentatorer är Niklas Jarelind, Markus Sjöman och Ramin Nouri och expertkommentatorer är som tidigare Per Johansson och nye Kalle Matsson, till vardags tränare för Hammarby handboll.
Förutom Sveriges matcher som visas i Kanal 5 sänds även matcher i Kanal 9, Eurosport 1 och på Eurosport Player.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: