du läser...
Ny - Sveriges Radio

Premiär för ny dramaserie: Parmiddagen

Sanna Sundqvist, Alexej Manvelov, Fredrik Lundqvist, Sandra Stojiljkovic, Ulf Rönnerstrand och Magdalena In de Betou. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Sanna Sundqvist, Alexej Manvelov, Fredrik Lundqvist, Sandra Stojiljkovic, Ulf Rönnerstrand och Magdalena In de Betou. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Det är nyårsafton, boeuf bourgignon kokar på spisen, champagnen är på kylning och allt är upplagt för en riktigt mysig parmiddag. Eller? ”Parmiddagen” är en drastisk och intim relationsdramaserie om tvåsamhet, sex och vuxna som absolut inte vill växa upp. Hela serien släpps i appen Sveriges Radio Play på nyårsafton och sänds sedan i sex avsnitt med start måndag 2 januari.

Katrin och Mauritz har inte sex längre. Men nu ska de starta om sin relation genom att åka till Paris med sina två barn och finna meningen med livet. De bjuder sina närmaste på en sista middag innan resan – Peppe som har gått igenom en svår skilsmässa men just träffat kändisförfattaren Annie på Tinder, och Katrins ständigt lika kritiske bror Victor med sin väldigt positiva fru Camilla.

”Parmiddagen” är skriven och inspelad med improvisationsteknik, vilket innebär att skådespelarna har fått manus scen för scen och varit med och skapat sina egna karaktärer och dialogen.

– Vi har skrattat mycket när vi skapat den här serien, det är mycket snusk och vardaglig igenkänning, men det handlar kanske egentligen om livsval och om upptäckten av att den du egentligen vill vara inte stämmer överens med den du blev, säger Malin Axelsson, konstnärlig ledare för Sveriges Radio Drama som också är dramaseriens huvudförfattare och regissör.

Manuset har skrivits med inspiration av lajv (levande rollspel) och i januari släpper Sveriges Radio också ett specialskrivet lajv av spelkonstruktören Anna-Karin Linder. Lyssnare kan genom lajv-versionen piffa upp sina egna parmiddagar genom att helt enkelt lajva Parmiddagen ihop med sina vänner.
I rollerna: Magdalena In De Betou, Alexej Manvelov, Sandra Stojiljkovic, Ulf Rönnerstrand, Fredrik Lundqvist, Sanna Sundqvist, Hilda Ramsten.
Storyline: Daniel Karlsson, Anna-Karin Linder, Frida Englund, Magnus Berg, Sofia Ekman Neves och Malin Axelsson
Improviserad dialog: Ensemblen
Producent: Magnus Berg
Ljud: Frida Englund, Eric Nyblaeus, Magnus Berg
Ljuddesign: Frida Englund
Huvudförfattare och regissör: Malin Axelsson
Dramaserien är inspelad i en lägenhet i Älvsjö, söder om Stockholm.

Samtliga sex avsnitt av Parmiddagen släpps i appen Sveriges Radio Play på nyårsafton lördag 31 december kl. 08.00. Dramaserien sänds i P1 med start måndag 2 januari kl. 20.03-20.35.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: