du läser...
Ny - Sveriges Radio

Suzanne Ciani, Roly Porter & MFO, The Egyptian Lover, Acid Arab och många fler klara för P2 Art’s Birthday Party 2017

Art´s Birthday Party 2017. Samir Yosufi, Helena Lopac, Pelle Moeld. P2 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Art´s Birthday Party 2017. Samir Yosufi, Helena Lopac, Pelle Moeld. P2 Sveriges Radio. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

I januari är det återigen dags för P2 Art’s Birthday Party – en av Sveriges största festivaler för elektronisk musik. Den 27–28 januari samlas artister, ljudkonstnärer och DJ:s från hela världen på fyra scener på Södra Teatern i Stockholm. Programledare är Samir Yosufi från Musikguiden i P3.

– Äntligen dags för Sveriges Radios ballaste evenemang för alla oss som älskar elektronisk musik, eller för dig som ännu inte upptäckt den. Kom och upptäck legendarer, nykomlingar och allt däremellan. Det här är musiken som på allvar är i framkant, säger Samir Yosufi som programleder musikfesten för andra gången.

Vid sin sida har han Helena Lopac, programledare för ”Elektroniskt i P2” och Pelle Moeld som leder ”Musikguiden i P3: Fredagsmix med Moeld” på fredagskvällarna i P3.

P2 Art’s Birthday Party 2017 direktsänds i P2 kl. 21.00–24.00 den 27 och 28 januari. Det går även att lyssna direkt eller i efterhand på sverigesradio.se eller i appen Sveriges Radio Play.

Under helgen uppträder bland andra den legendariska groovemästaren The Egyptian Lover, den levande legenden Suzanne Ciani, kompositören och ljudkonstnären Roly Porter tillsammans med ljusdesignern MFO (Marcel Weber) bjuder på en hallucinogen upplevelse med sin Third Law Live och Paris-duon Acid Arab gör sin efterlängtande Sverigepremiär på P2 Art’s Birthday Party.


Mer info om artisterna:

Suzanne Ciani (US)
Suzanne Ciani är en femfaldigt Grammynominerad kompositör, elektronmusikpionjär, buchla-virtuos och nyklassisk skivartist vars arbete har hörts i reklamfilmer, videospel och spelfilmer. Hon har släppt totalt 15 album och turnerat världen över otaliga gånger. Nästa år hedras hennes gärning i och med filmen A Life in the Waves. Den 27 januari kommer hon till P2 Art’s Birthday Party direkt från en spelning i Australien. Det kommer bli en unik och mäktig musikupplevelse.

Acid Arab (FR)
Äntligen får Sverige och Stockholm möjligheten att möta mäktiga Paris-duon Acid Arab. Guido Minisky och Hervé Carvalho bildade Acid Arab 2012. Och när man bor i den kulturella smältdegel som heter Paris är det självklart att den arabiska kulturen tar plats i musiken. Deras mix av västerländsk elektronica och österländskt sound tänder en orientalisk eld på dansgolvet. Sverigedebuten på P2 Art’s Birthday Party 2017 kommer smälta både snö och våra nordiska hjärtan.

The Egyptian Lover (US)
The Egyptian Lover har gjort musik i över 30 år och är en legendarisk dansgolvsdomptör. Han var med och formade dansmusiken såväl som hiphopen under 80-talets Los Angeles, DJ:ade tidigt inför stor publik och är även den inofficielle kungen av trummaskinen TR-808. En del kallar hans musik för elektro, andra för hiphop, vissa säger ”old school ” men själv kallar han det kort och gott, dansmusik.

Roly Porter & MFO: Third Law Live (UK/DE)
Roly Porter är kompositör och ljudkonstnär, som med klassiska influenser och instrument tillsammans med elektonica och svidande distorsion, skapar vackra episka landskap som blir till skakande murbräckor av ljud. MFO är ljusdesignern Marcel Webers alias. Han är bland annat ansvarig för ljusdesignen på några av Europas största elektronica-festivaler, Atonal och Unsound, och har samarbetat med genrens största artister. Roly Porters senaste album, Third Law, ljussatt av MFO (Marcel Weber) blir Third Law Live – en unison hallucinogen upplevelse. Klimax uppnås med en vägg av ljud, våldsamma rytmer och bländande ljus som framkallar en så kallad ganzfeld effekt (starkt ljus som åstadkommer former och mönster bakom ögonlocken).

Nadine Byrne (SE)
Stockholmsbaserade konstnären Nadine Byrne jobbar med ljud, skulptur, performance och film. På P2 Art’s Birthday Party 2017 kommer Nadine uruppföra Dreaming is Remembering. Verket är ett beställningsverk och hämtar sin inspiration från personliga minnen och drömmar samt frågeställningar kring det förflutnas roll i vår samtid.

Se alla hittills klara artister på: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3676

P2 Art’s Birthday Party 2017 arrangeras av P2 Sveriges Radio i samarbete Södra Teatern och Elektronmusikstudion.

Om P2 Art’s Birthday Party:
Den 17 januari 1963 deklarerade den franske Fluxus-konstnären Robert Filliou att konsten föddes en miljon år tidigare när någon tappade en svamp i en hink med vatten. På så sätt blev den 17 januari konstens födelsedag eller Art’s Birthday som vi väljer att kalla det. Varje år i januari firar vi konstens födelsedag med konstmusik. Den trettonde upplagan av P2 Art’s Birthday Party direktsänds från Södra Teatern i Stockholm 27-28 januari. Gratis inträde.
Mer info: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3676

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Året var 1967

Det är snart 50 år sedan. Nu är vi igång igen, och vi har precis börjat titta på vad som hände 1967 och vad som skulle kunna komma med i vårt program Året var 1967. En hel del känner vi till, minns och har bilder från i våra arkiv. Men det finns säkert fler minnen och hågkomster som skulle kunna leta sig in i vårt program. Kanske har du varit med om något, filmat eller tagit bilder av, som skulle kunna passa i vårt program om 1967. Det kan vara stora händelser, eller något personligt som ändå säger något om hur det var 1967.

Här nedanför har vi listat några av händelserna 1967 – kanske är dina minnen kopplade till någon av dem, eller så är det något helt annat du kommer att tänka på när du funderar på ett år som snart ligger 50 år tillbaka i tiden.

Vi ska göra vårt bästa för att svara, men redaktionen är liten och det är mycket som ska hinnas med. Men vi ska göra vårt bästa.

Mejla till: 1967@svt.se

Året var 1967
SVT
105 10 Stockholm

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Vi söker dig som vill bygga ditt drömprojekt

DRIVS DU AV DRÖMMEN ATT FÖRVERKLIGA DINA BOENDEIDÉER? Alla typer av husprojekt är intressanta. Det kan vara restaurering (hus eller lägenhet) eller ett nybygge av ett hus eller sommarhus. Det kan var en hästgård som ska renoveras, en lägenhet, ett 1900-talshus som ska renoveras i ursprungsskick eller det minimalistiska hemmet. Eller någonting helt annat.

Vi letar efter större omfattande renoveringar eller nybyggnationer som ska påbörjas inom den närmsta tiden. Inspelningarna kommer starta framförallt under våren, och några enstaka husprojekt startas hösten 2012.

Obs! SVT kommer inte hjälpa till med själva byggandet eller komma med ideérna till ert boende. Vi vill att du själv ska ha de roliga, oväntade och utmanande lösningarna. Vi vill följa med på din resa och se din vision av hur just du vill bo!

Kalender

december 2016
M T O T F L S
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Kommentarer

Lars-Göran Nilsson om Klippans karaokecup
tjabo om Seriestart: Hemliga klubben
Camilla Askerlund om Richard Herrey sänder ny morgo…

Fjärrkontroll för att styra SVT Play

Har du internetuppkoppling hemma och kan se SVT Play i din dator eller på din TV-skärm blir det ännu enklare om du gör mobilen till fjärrkontroll.

Så här gör du för att använda din mobiltelefon som fjärrkontroll:

1. Klicka på knappen ”Fjärrkontroll” längst ned i SVT Play, på din stora skärm. Knappen leder till svtplay.se/kontroll.

2. Klicka på “Fullskärmsläge” så slipper du se webbläsaren på din stora skärm. Ta fram mobilen och välj sedan hur du vill styra din stora skärm. Med sifferkod eller QR-kod?
•Om du väljer sifferkod går du till svtplay.se/koppla i mobilens webbläsare. Skriv in koden som visas på den stora skärmen.
•Istället för att skriva in sifferkoden kan du läsa av vår QR-kod (Quick Response Code) med mobilens kamera. Då behöver du en QR-läsare. En QR-läsare är ett program som du laddar ner till din telefon. Nedan ser du exempel på gratis QR-läsare för både iPhone och Android.

3. Nu kopplas din mobil till din stora skärm. Välj och starta ett program i mobilen. Det kommer att börja spelas upp på din stora skärm.

4. Styr uppspelningen genom att fälla ut knapparna med den lilla vita pilen högst upp till höger på mobilskärmen.

5. Stäng av fjärrkontrollen med knappen “Stäng av kontroll” när du har tittat färdigt.

Fungerar det inte? Prova att aktivera cookies i din mobil.

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: