du läser...
Ny - Sveriges Radio

Filip Kotsambouikidis ny korrespondent-trainee i Nils Horners anda

Filip Kotsambouikidis Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Filip Kotsambouikidis Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nu är det klart att Filip Kotsambouikidis blir 2017 års korrespondent-trainee i Nils Horners anda. Filip Kotsambouikidis är för närvarande studioreporter och webbredaktör på Ekot och har tidigare bland annat arbetat på TT Nyhetsbyrån och nyhetsbyrån Direkt.

2015 inrättades en trainee-tjänst i Nils Horners anda för att utbilda fler kvalificerade utrikesmedarbetare för framtiden. Under 2016 har Hewa Abdelzadeh varit trainee, året innan var det Nivette Dawod som hade tjänsten, och 2017 är det Filip Kotsambouikidis som tar över.

– Genom traineetjänsten får vi en chans att vidareutbilda reportrar med specialintresse för utrikesrapportering. Filip Kotsambouikidis har ett stort engagemang för journalistik med globalt perspektiv, kombinerad med snabbhet, skicklighet och språkkunskaper. Vi är väldigt glada över att få jobba tillsammans med honom, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Traineen får en grundutbildning hos utrikesgruppen på Ekot i Stockholm. Därefter väntar resor runtom i världen till en rad olika bevakningsområden, där traineen bland annat samarbetar med Sveriges Radios korrespondenter.

– Mest ser jag fram emot att på nära håll få se hur korrespondenterna arbetar till vardags och själv få vara med och försöka beskriva den komplicerade värld vi lever i. Utmaningen tror jag blir att klara av den arbetsbelastning det stundtals kan innebära och att under året kunna ställa om mellan olika platser, händelser och bevakningsområden, säger Filip Kotsambouikidis.

Mer om Filip Kotsambouikidis:
Filip Kotsambouikidis har en journalistutbildning från JMK vid Stockholms universitet och en kandidatexamen i industriell ekonomi från KTH i Stockholm. Han har arbetat som reporter på TT Nyhetsbyrån och som reporter på nyhetsbyrån Direkt. Han har även frilansat för bland annat tidningen Fokus och sajten idg.se.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: