du läser...
pr - TV 4

Valkyrien

Valkyrien. Säsong I, episod 3. Foto: Tordenfilm/TV4

Valkyrien. Säsong I, episod 3.
Foto: Tordenfilm/TV4

Om läkaren Ravn och den korrupta civilförsvararen Leif som driver en illegal underjordisk klinik i centrala Oslo. Ravn behandlar kriminella och andra personer som inte kan eller vill söka upp ett vanligt sjukhus. Samtidigt försöker han hitta ett botemedel till sin frus dödliga sjukdom.

Valkyrien är en norsk dramaserie från 2017. Det här är den första säsongen som sänds i åtta delar.

Ravn (Sven Nordin) är en respekterad läkare som desperat söker efter ett botemedel till sin döende fru Vilma (Pia Halvorsen). När sjukhuset avbryter Vilmas behandling fortsätter Ravn att arbeta med den i hemlighet. Till sin hjälp har han den korrupta civilförsvararen Leif (Pål Sverre Hagen) som är en tidigare patient till honom.

Tillsammans öppnar de en illegal klinik i ett gammalt skyddsrum i centrala Oslo. Där behandlar Ravn kriminella och andra patienter som inte vill uppsöka ett vanligt sjukhus. Kliniken finansierar Ravns research att hitta en kur till Vilma medan Leif ökar sin position bland kriminella och de utanför välfärdsstaten.

Det är inte lätt för Ravn som ofta kommer ihop sig med Leif samtidigt som han går emot sina etiska principer men han lever på hoppet om ett mirakel som ska ge honom hans fru tillbaka

Avsnitt 1 av 8

Domedagsfantasten Leif har ordnat ett gömställe under Valkyrieplatsen i Oslo där läkaren Ravn kan forska i hemlighet.

När Ravn befinner sig ovan jord för att begrava sin fru Vilma går ett av Leifs många larm. Ett rån har gått fel och den svårt skadade rånaren Teo söker sin tillflykt hos Leif. Han kommer att dö om han inte får läkarvård och Ravn är skyldig Leif en tjänst.

Avsnitt 2 av 8

Mot Leifs vilja väljer Ravn att inviga Vilmas forskarkollega Unn i deras hemlighet. Teo håller på att bli tokig av att vara instängd och skild från sin höggravida fru. Han drömmer om att bygga ett skyddsrum för sig och sin familj och Leif vill gärna hjälpa till. Men det kräver stora resurser.

Avsnitt 3 av 8

Kliniken är öppen. Leif skaffar fram patienter och Ravn och Unn behandlar dem efter bästa förmåga. Samtidigt gör de framsteg i behandlingen av Vilma. Men hennes dotter Siv börjar ställa frågor. Polisen börjar misstänka att Leif har medverkat i rånet.

Avsnitt 4 av 8

Efter ett samtal med sin bror tvingas Leif omvärdera sin ledarstil. Teo försätter både sig själv och kliniken i fara genom att uppsöka Marit. En patient ger Ravn en ledtråd till något som kan hjälpa Vilma. Men innan han kan ge henne en ny medicin måste han testa den på en försöksperson.

Avsnitt 5 av 8

En patient för med sig ett dödligt virus till kliniken och Vilma smittas. Ravn tvingas fatta sitt livs svåraste beslut. Samtidigt som Unn jobbar hårt för att få kontroll över smittan sätter Leif i gång med sin plan. En pandemi är när allt kommer omkring något han har förberett sig på.

TV4 Söndag den 8 Januari kl 21.00

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: