du läser...
Pr - SVT 1 och 2

Innan vi dör

Christian (Adam Pålsson). Foto: Peter Cederling /SVT

Christian (Adam Pålsson). Foto: Peter Cederling /SVT

SVT:s nya thrillerserie Innan vi dör är en känsloladdad och oförutsägbar historia i tio delar om starka familjeband, farliga förälskelser och brutal maktkamp i undre världen.  I huvudrollerna bland andra Marie Richardson, Adam Pålsson och Alexej Manvelov. Manus är skrivet av Niklas Rockström och Wilhelm Behrman. Simon Kaijser (Torka aldrig tårar utan handskar, Life in Squares för BBC) regisserar inledande avsnitt.

Hanna Svensson är en polis med hög moral och stenhårda principer, men hon är inte längre stjärnan på Stockholmspolisens enhet för organiserad brottslighet. Hon saknar familjen som hon offrat för karriären. Särskilt sonen Christian som just avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff för knarklangning. Deras kontakt är obefintlig eftersom Hanna var den som såg till att han greps. Christian har istället funnit sig tillrätta som diskare på en restaurang som drivs av familjen Mimica, där familjens överhuvud Davor har tagit Christian under sina vingars beskydd.

När Hannas älskare, bästa vän och kollega Sven försvinner, uppdagas att han driver en hemlig utredning om ett kriminellt mc-gäng. Men bara Hanna vet att Sven har en infiltratör och hon tar över sms-kontakten med infiltratören. Hanna vet inte vem det är, bara att täcknamnet är ”Inez”. Snart inser Hanna vidden av utredningen. Ett brutalt och djävulskt iscensatt maktövertagande är på gång i den undre världen, och Inez är Hannas enda chans att förhindra det. Men priset är högre än hon anar. Hanna tvingas kämpa för sin sons liv på ett sätt hon aldrig kunnat föreställa sig och hon måste krossa en familj för att rädda sin egen.

I övriga roller bl a: Magnus Krepper, Sofia Ledarp, Richard Forsgren, Johan Hedenberg och Sandra Redlaff.

Serien är producerad av B-Reel Films i en samproduktion med SVT, ZDF och Filmregion Stockholm – Mälardalen. Producenter: Maria Nordenberg och Fredrik Heinig. Ansvarig utgivare: Maria Nordenberg, tf programchef för drama på SVT. För den internationella distributionen svarar ZDF Enterprises.

Premiär i SVT1 och i SVT Play söndag 15 januari 2017 kl 21:00.
10 avsnitt.

Karaktärsbeskrivningar Innan vi dör
Hanna Svensson – Marie Richardson
Hanna har offrat familjelivet för karriären. Hon är frånskild med två vuxna barn. Som polis har Hanna alltid haft en hög moral. Hon bryter inte mot några regler och hon gör alltid det som är rätt oavsett konsekvenserna. För två år sedan grep hon sin egen son Christian efter att han sålt droger. Han har just avtjänat ett tvåårigt fängelsestraff och deras kontakt är obefintlig. Hanna längtar efter att komma närmare Christian men han vill helt enkelt inte veta av henne. Hanna har ett förhållande med sin gifta kollega Sven som hon verkligen älskar. När han kidnappas tvingas hon ut på en farlig balansgång mellan sin yrkesroll och privatlivet.

Christian Svensson – Adam Pålsson
Christian testade ofta gränserna som barn. Han har känt sig underlägsen sin mamma Hanna, polisen som alltid vet bäst, och sökt varje tillfälle att revoltera mot henne. Christian försörjde sig på att sälja droger på fester, tills Hanna satte dit honom för knarklangning för två år sedan. Under tiden i fängelset lärde han känna Stefan, som tillhör den kriminella familjen Mimica, okänd för polisen. När han friges får han jobb som diskare på familjens restaurang. Men han involveras också allt djupare i familjens övriga verksamhet.

Davor Mimica- Alexej Manvelov
Davor är intelligent och skoningslös. Han var bara en liten grabb när hans familj flydde inbördeskriget i det forna Jugoslavien. Då hade han tvingats bevittna en massaker mot sin by och avrättningen av släktingar och familjemedlemmar. Nu är Davor familjens överhuvud och driver restaurang i Stockholm, vid sidan om en kriminell verksamhet. Han ser potential i Christian, tar honom under sina vingars beskydd och ger honom allt tuffare uppgifter. Davor har en plan för sin familj.

Björn – Magnus Krepper
Att Björn blev polis och inte kriminell kan egentligen bara tillskrivas slumpen. Han är kollegan Hannas raka motsats. Han är amoralisk och brutalt pragmatisk, beredd att bryta vilken regel som helst för att lösa ett fall. Det Björn och Hanna ändå har gemensamt är att de alltid sätter fallet först. Det gör honom till den mest lämpade av alla poliser att arbeta på avdelningen för organiserad brottslighet. Privat lever han tillsammans med två kvinnor från Thailand. En udda men ändå fungerande triangel.

Tina Viik – Sofia Ledarp
Tina har varit chef för Organiserad brottslighet i några år och driver avdelningen på ett skickligt vis. Hon är omtyckt även om hon som person aldrig släpper sina anställda riktigt nära. Tina är duktig och rättvis, vilket krävs när man driver en avdelning som har poliser av Björns karaktär. När Sven försvinner och Hanna dyker upp med en infiltratör kommer allt detta att vändas upp och ner för henne. Hon måste släppa den duktiga sidan och bli en chef som tar enorma risker. När hon inser det så tvekar hon ett ögonblick. Sedan tar hon steget.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: