du läser...
Pr - Sveriges Radio

Fredag i P4 – guldklimpar och lervälling ur nyhetsfloden med Kalle Lind och Susanna Dzamic

Fredag i P4. Kalle Lind och Susanna Dzamic. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Fredag i P4. Kalle Lind och Susanna Dzamic. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

På fredag 27 januari startar Fredag i P4 – ett direktsänt satirprogram inspirerat av veckans nyheter och dumheter. Programledarna Susanna Dzamic och Kalle Lind ser på det som hänt med monokel och VR-glasögon, solbrillor och goggles.

Stort som smått synas i sömmarna. Gamla nyheter slinker också med. Och när de stora snackisarna snackats sönder tar Kalle och Susanna experthjälp utifrån.

– Jag har grävt så mycket i det förflutna så det ska bli spännande att återbekanta sig med samtiden, säger Kalle Lind. Det känns som om 2017 behöver några tasksparkar och tjyvnyp. Men framför allt ett och annat skratt.

– Om det här programmet skulle var ett klädesplagg i min garderob skulle det vara en skräddarsydd klänning med perfekt passform, inspirerad av Courrèges och fullmatad med WT-funktioner*, säger Susanna Dzamic. En icke-nostalgikers dröm att få stänga veckodörren och raskt gå vidare till nästa.

Fredag i P4 ska ge plats för en gnutta milt vansinne medan folk tar sig hem och försöker varva ner inför helgen.

– Världen behöver lite fler perspektiv. Vi kommer att kika på veckan ur andra och i en del fall möjligen lite oväntade håll, säger producenten Marie Sandgren.

Fredag i P4 sänds fredagar kl. 17.35-18.43 och kan även höras, direkt och i efterhand, på sverigesradio.se och i Sveriges Radio Play.

Mer om Susana Dzamic:
Ålder: 50
Bor: Malmö.
Bakgrund: Har arbetat som programledare i radio sedan 1900-talet. Har över 10 000 timmar i att hålla människor sällskap på morgnarna. Kommenterat vår samtid i otaliga krönikor i Kvällsposten/Expressen och City. Modererar gärna och ofta.
Gör också: Lägger ner en hel del tid på att få till sin serve och enligt säkra källor kommer den att sitta stenhårt innan året är slut.

Mer om Kalle Lind:
Ålder: 41
Bor: Malmö
Bakgrund: Kalle Lind är född 1975 men det är det ingen som tror på. Han är på tok för lillgammal för sin ålder. När han inte tröttat ut folk med ovidkommande vetande har han skrivit böcker, gjort podden Snedtänkt, skämtat i radio, krönikerat i tidningar, morgonpratat i P4 Malmöhus och låtit bli att träna.

* Wearable Tech – datorbaserad teknik inbyggd i till exempel kläder och accessoarer.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: