du läser...
Pr - Sveriges Radio

SVT organiserar om ledningsenheterna

SVT nyrekryterar teknikdirektör och slår ihop HR och Kommunikation. På bilden blivande HR- och kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala

SVT nyrekryterar teknikdirektör och slår ihop HR och Kommunikation. På bilden blivande HR- och kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala

SVT:s vd Hanna Stjärne har beslutat genomföra organisatoriska förändringar inom ledningsenheterna. HR och Kommunikation slås ihop till en gemensam avdelning. Teknikavdelningen separeras från ekonomiavdelningen och en ny CTO/teknikdirektör, med kompetens inom framförallt digital infrastruktur, rekryteras

Ytterligare en nyhet är att en Play-redaktion startas. Den ska ansvara för redaktörsskapet på SVT Play så att publiken snabbt hittar de program de letar efter men också tipsar om andra program.

Förändringarna görs för att stötta SVT:s strategiska förflyttning och personalneddragningar är inte aktuella i dagsläget.

– Digital infrastruktur är en utmaning för alla medieföretag och jag vill stärka vår strategiska förmåga inom det området. Jag vill också skapa en ny kraftfull avdelning som får ett tydligt mandat för både HR och Kommunikation. Den nya Play-redaktionen kommer att vara Play-tittarnas bästa vän, säger vd Hanna Stjärne.

Hanna Stjärne har utsett nuvarande kommunikationsdirektören Sabina Rasiwala till HR- och kommunikationsdirektör.

–  SVT är en fantastisk arbetsplats, som måste utvecklas i takt med publiken och alltid i samklang med public service-uppdraget. En gemensam HR- och Kommunikationsavdelning skapar nya spännande förutsättningar för att driva och stötta förändring. Det är ett stort förtroende att få leda den, säger Sabina Rasiwala.

Rekryteringen av CTO/Teknikdirektör och chef för den nya Play-redaktionen påbörjas omedelbart. Organisationsförändringarna träder i kraft 1 mars.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: