du läser...
Ny - Discovery Networks

Klart med en tredje säsong av Gåsmamman

Gåsmamman 2Nu är det klart att det blir en tredje säsong av den kritikerrosade dramathrillern Gåsmamman. Succéserien, med hyllade Alexandra Rapaport som såväl huvudrollsinnehavare som exekutiv producent, har nått stora framgångar på Kanal 5 och på C Mores och Discovery Networks plattformar.

Inom kort startar inspelningarna av succéserien Gåsmammans tredje säsong. På Discovery Networks plattformar har serien lockat miljonpublik och premiären våren 2016 satte ett historiskt tittarrekord för en svenskproducerad dramaserie på Kanal 5. På C More är Gåsmamman en av de mest populära dramaserierna där säsong två överträffade förväntningarna efter att den första slagit streamingrekord.

Alexandra Rapaports prestation i huvudrollen som trebarnsmamman Sonja, som mot sin vilja dras in i en kriminell värld för att rädda sin familj, har av Dagens Industris recensent Jan Gradvall beskrivits som en av de bästa i en svensk TV-serie på 2000-talet. Alexandra Rapaport är även exekutiv producent för Gåsmamman.

– Det känns oerhört roligt att få komma igång med en säsong tre efter att ha lagt så mycket tid, energi och passion på Gåsmamman under det gångna året. Det känns också fantastiskt att vi är samma team som får fortsätta att arbeta tillsammans med detta – vi har redan kommit långt med manusarbetet och jag kan lova att det finns mycket att se fram emot för fansen, säger Alexandra Rapaport.

I säsong tre ser vi återigen stjärnor som Allan Svensson, Morgan Alling, Anja Lundqvist, Grynet Molvig, Lisette Pagler, Shebly Niavarani, Christian Svensson, Anastasios Soulis, Tobias Zilliacus, Rakel Wärmländer, Cilla Thorell och Ulf Friberg.
– Vi är otroligt tacksamma över att få möjligheten att kliva in i en ny säsong av Gåsmamman. Lokalproducerat drama är en bärande del av vår innehållsstrategi framåt och teamet bakom Gåsmamman med Alexandra i spetsen är en väldigt viktig pusselbit i den strategin, säger Axel Eriksson på Discovery Networks Sweden.

– Vår första svenska premiärserie är en braksuccé, och nu ser vi fram mot ännu en spännande säsong, säger Bo Thörnwall, programchef på C More.
Säsong tre av Gåsmamman kommer att spelas in i Stockholmstrakten och visas hösten 2017 på C More och våren 2018 på Kanal 5. Serien, som Kristallennominerades hösten 2016, regisseras av Richard Holm och produceras av Birgitta Wännström för Endemol Sweden i samproduktion med Discovery Networks Sweden och C More. Manusförfattare är Camilla Ahlgren och Martin Asphaug.
Säsong två av Gåsmamman har premiär på Kanal 5 och på Dplay torsdag den 2 februari.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: