du läser...
Ny - Discovery Networks

Ett år kvar till Pyeongchang – OS-hjälten Södergren ny längdexpert

Ett år kvar till Pyeongchang - OS-hjälten Södergren ny längdexper

Ett år kvar till Pyeongchang – OS-hjälten Södergren ny längdexper

Med exakt ett år kvar till OS i Pyeongchang 2018 kan Discovery Networks Sweden presentera nästa stora namn till bolagets breda sportsatsning. Folkkäre OS-guldhjälten Anders Södergren lägger skidorna på hyllan och blir expertkommentator för DNS och Eurosport.

 Han hyllades som den hjälte han är när SM avgjordes på hemmaplan i Söderhamn i helgen, tävlingar som blev avslutet på en framgångsrik karriär för Anders Södergren. Eller vad sägs om fem VM-medaljer, två segrar i Holmenkollens klassiska femmil och 17 individuella SM-guld vilket är tangerat rekord för herrar tillsammans med självaste ”Mora-Nisse” Karlsson.

Största framgången kom dock i OS i Vancouver 2010 när han som del i det svenska stafettlaget för alltid skrev in sig i historieböckerna efter Sveriges magnifika guld. När det är dags för nästa vinter-OS i Pyeongchang om exakt ett år finns Södergren på plats i Sydkorea för att kommentera längdskidåkningen tillsammans med Kristallenvinnaren Roberto Vacchi och världsmästaren Per Elofsson.

– Det ska fantastiskt kul och spännande! Det blir något helt nytt för mig men med så rutinerade kommentatorer som Vacchi och Elofsson att jobba med – då är det inget att tveka på, säger Södergren.

Sedan tidigare är superstjärnorna Peter Forsberg, Anja Pärson och Per Elofsson klara för Discovery Networks Swedens OS-sändningar som kommer att ledas av programledartrion Jesscia Almenäs, Karin Frick och Jonas Karlsson.

– Stafettguldet är ett av de största ögonblicken i min karriär och OS är väldigt speciellt att delta i. Dels är det endast var fjärde år och det gäller att prestera under ett par veckor, dels är alla idrottare där och inte bara vi skidåkare. Det skapar en speciell känsla som är svår att slå, menar Södergren som dessutom fick äran att vara svensk fanbärare i OS i Sotji 2014 (se bilden).

OS i Pyeongchang startar den 9 februari 2018 och kommer att sändas dygnet runt i Kanal 5 samt i Kanal 9, Eurosport 1, Eurosport 2 och på Eurosport Player.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: