du läser...
Ny -Yle

Yles förvaltningsråd inleder förhandsprövning av de regionala nyheternas webb- och personifieringstjänster

yleYles planer på en utveckling av de regionala nyheternas webb- och personifieringstjänster ska förhandsprövas. Yles förvaltningsråd fattade beslut om saken vid sitt möte 14.2. Det är Mediernas centralförbund, nuvarande Medieförbundet, som begärt förhandsprövning hösten 2016.

Yles förvaltningsråd anser att en förhandsprövning är motiverad, även om utvecklingen av de regionala webbsidorna inte är en sådan ny och betydande tjänst som enligt Yle-lagen nödvändigtvis behöver förhandsprövas. Utifrån de erfarenheter detta förfaringssätt medför kan förvaltningsrådet i fortsättningen överväga i vilken mån utvecklingen av tekniska tjänster behöver förhandsprövas.

Utöver detta beslöt förvaltningsrådet om att inleda förhandsprövning av personifieringen av Yles tjänster som ett allmänt servicekoncept.

Förhandsprövningen bereds av sakkunniga som förvaltningsrådet utsett, advokat Ilkka Aalto-Setälä vid Advokatbyrån Borenius Ab och professor Hannu Nieminen.

I samband med förhandsprövningen begärs utlåtanden från konkurrenter på marknaden för regionala nyheter, kunder, intresseorganisationer inom branschen samt Konkurrens- och konsumentverket och Kommunikationsverket.

Enligt lagen om Rundradion Ab ska förhandsprövning göras av sådana nya tjänster eller funktioner som har mer än obetydlig inverkan på helhetsutbudet av innehållstjänster och som är väsentliga till sin betydelse, sin varaktighet och sina kostnader. Förhandsprövningen görs av förvaltningsrådet och inom ramen för den granskas vilken betydelse den planerade tjänstehelheten har ur ett public service-perspektiv och vilken helhetsverkan den har på marknaden och konkurrensen.

Mera information om förhandsprövning och lämnandet av utlåtanden: https://svenska.yle.fi/artikel/2016/06/06/forhandsprovning-av-betydande-tjanster

Förvaltningsrådet fattar beslut om utvecklingen av de regionala nyheternas webb- och personifieringstjänster på sitt möte i april.

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: