du läser...
Pr - Kanal 5

​Kändisar jobbar under täckmantel i välgörenhetens tjänst

Leif Mannerström

Leif Mannerström

Folkkära svenska kändisar går under täckmantel för att ge stöd till välgörenhet som de själva brinner för. Hemliga miljonären är tillbaka i en ny och uppdaterad version, och under förklädnaden finns stjärnor som bland andra Sean Banan, Patrik Sjöberg, Isabel Adrian och Leif Mannerström. Hemliga miljonären får säsongsstart den 24 april i Kanal 5.

Krögaren och tv-kocken Leif Mannerström har länge kämpat för att godare och mer näringsriktig mat ska serveras på till exempel barnsjukhus och inom äldrevården, och hans hjärta klappar för de svaga i samhället. Mångsysslaren och Hollywoodfrun Isabel Adrian brinner för att hjälpa unga tjejer som inte mår bra. Den legendariske målvakten Thomas Ravelli engagerar sig i att ge stöd till hemlösa människor, barnens idol Sina ”Sean Banan” Samadi deltar i kampen mot mobbning i svenska skolor, friidrottsstjärnan Patrik Sjöberg står upp för unga som riskerar att hamna snett och Ica-handlaren och entreprenören Jonas Berg har i många år jobbat för en bättre integration och för att få in ungdomar från Stockholms förorter på arbetsmarknaden.

Gemensamt för dessa sex människor – förutom deras samhällsengagemang – är att de nu alla medverkar i Kanal 5:s Hemliga miljonären. Under täckmantel går de in och besöker organisationer som de vill stötta, innan de till sist avslöjar vem som döljer sig under förklädnaden – och överraskar med en donation.

– Det finns så många olika ställen där man kan göra nytta och sprida glädje. Många som jobbar och sliter med de här grejerna blir aldrig ens uppmuntrade av de som styr och ställer i staden, än mindre får de några ekonomiska bidrag , säger Leif Mannerström, som blev djupt berörd av sina möten med både utsatta människor, svårt sjuka barn och med de hjältar som arbetar för att göra deras liv bättre.

När den populäre tv-kocken jobbade under förklädnad fick han en lektion i att göra potatismos. Hans lärare var en av de eldsjälar som arbetar med att samla ihop och servera mat till hemlösa, ensamma och behövande människor i Göteborg.

– Han blev ordentligt överraskad när han sedan fick se vem som varit hans elev, berättar Mannerström med ett skratt.
Programmets samtliga sex avsnitt har spelats in under stort hemlighetsmakeri i början på året.

– Vi är stolta över att kunna förena genuin solidaritet och stort engagemang med stark storytelling och bra innehåll i det här fantastiska formatet, säger Axel Eriksson, programdirektör, Discovery Networks Sweden.

Hemliga miljonären produceras av Mastiff för sändning i Kanal 5 sex måndagar med start den 24 april 20:00.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: