du läser...
Ny - SVT

En trädgård i toppskick- ett snärjigt uppdrag

Trädgårdstider inspireras i år av engelska trädgårdar. Pernilla Månsson Colt vässar sekatören för att klara årets trädgårdsutmaning: att komma med i den erkända trädgårdskatalogen The Yellow Book. Nu ska uterum smyckas med kaprifol, praktfulla blommor ska kanta trädgårdsgångar och rosen ska vara klarare än på en engelsk tapet!

John Taylor, Malin Persson, Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt. Foto: Max Tellving SVT.

John Taylor, Malin Persson, Tareq Taylor och Pernilla Månsson Colt. Foto: Max Tellving SVT.

I säsongspremiären får vi följa med programledaren Pernilla Månsson Colt och trädgårdsmästaren John Taylor på en inspirationsresa till England, där de besöker fantastiska trädgårdar. Tillsammans med kocken Tareq Taylor och inredaren Malin Persson ska de få trädgården i Skåne att blomstra i all sin prakt i slutet av sommaren. Målet är att komma med i The Yellow Book, en engelsk trädgårdskatalog där ambitiöst trädgårdsfolk platsar och får möjlighet att öppna upp sina trädgårdar för allmänheten. Penny Snell representerar The National Garden Scheme, organisationen bakom den årliga utgåvan av The Yellow Book. I slutet av augusti sker det slutgiltiga testet, när mrs Snells petiga finger ska göra en bedömning.

I andra programmet är Pernilla Månsson Colt och John Taylor kvar i det blomstrande England. Tillsammans med The National Garden Scheme inspekterar de en trädgård som har chansen att komma med i Englands ”trädgårdsbibel” The Yellow Book. I trädgården i Skåne fokuserar Malin Persson på funktion och skapar en sittplats av gamla betongrör. Tareq Taylor tar återigen på sig kockmössan och bjuder på en smaklig kycklingrätt med ramslök.

Resten av säsongen bjuder på hållbar inredning, trädgårdsdesign och planteringstips. Tareq Taylor tar på sig labbglasögonen och skapar ett eget odlingslaboratorium för effektiv självodling. Första bygget är ett hydrologiskt odlingssystem, ett system helt utan jord där enbart näringsrikt vatten cirkulerar. Malin Persson väcker liv i gamla material och skapar tilltalande uterum. Drömmen om att komma med i The Yellow Book är moroten i allt trädgårdsgänget gör.

Rosorna har aldrig varit större och bersåerna mer prunkande. Kommer de att klara uppdraget att skapa den mest enastående trädgården i Trädgårdstiders historia?

Annonser

About aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Annonser
%d bloggare gillar detta: