du läser...
Pr - Sjuan

Här är tårtkonstnärerna som gör upp i Det stora tårtslaget!

 Det stora tårtslaget, Foto: TV4

Det stora tårtslaget, Foto: TV4

Den 20 april är det äntligen dags för en andra säsong av Det stora tårtslaget i Sjuan. Med hjälp av glitter, guld, penslar och sockerfantasi ska åtta tårtkonstnärer under tidspress skapa avancerad tårtdesign i tv-rutan. Programledare är Marie Serneholt och i expertjuryn sitter Claudia Kjeldaas och Mattias Ljungberg, som följer nio tårtkonstnärer tills en ensam vinnare står kvar.

I den andra säsongen av Sjuans succéformat Det stora tårtslaget ska nio skickliga tårtdesigners visa prov på sin kreativitet och fingerfärdighet i olika spännande utmaningar. Bästa prestation inom smak, utseende och teknisk design står på spel när det avgörs vem som blir veckans tårtdesigner och vem som måste lämna tävlingen. I expertjuryn sitter Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver Tössebageriet och Claudia Kjeldaas, en av Sveriges mest framstående tårtdesigners och med en bakgrund inom modedesign och haute couture. Dessutom får deltagarna möta gästdomaren Agneta Olsson från Tårtdecor och Kenza, känd bloggare som provsmakar sin egen bröllopstårta. Programmet har säsongsstart 20 april klockan 21:00 i Sjuan och sänds i åtta delar.

Årets deltagare är:

Bjørn-Ali Abdullah, 36 år, Norge.
Bjørn-Ali arbetar för att förhindra mobbning i skolan. Han fyller sin övriga tid med tårtkonst och är väldigt tävlingsinriktad.

Brenda Hilding, 44 år, Motala.
Brenda designar tårtor på kvällstid och drömmer om att starta upp sin egen verksamhet.

Erika Sandgren, 36 år, Norge.
Erika arbetar som projektledare inom olje- och gasindustrin i Norge, men är även tårtkonstnär och driver ett eget bageri.

Marie-Louise Carlmark, 30 år, Arvika.
Marie-Louise arbetar som butiksbiträde. Hon har ett brinnande intresse för tårtkonst och går ibland upp mitt i natten för att hinna baka tårtor.

Helena Jansson, 39, Borlänge.
Helena är HR-specialist och tårtnörd ut i fingerspetsarna. Hon försöker alltid att tänka utanför boxen när hon bakar.

Leticia Johnsson, 37 år, Göteborg.
Leticia är en framgångsrik cupcake-mästare och älskar att modellera. Nu vill hon även regera tårt-världen.

Michelle Fridh, 28 år, Gislaved.
Michelle är tårtkonstnär och driver sin egen verksamhet, där hon designar tårtor till kalas.

Sara Sjögren, 24 år, Gimo.
Sara arbetar extra som barnskötare och fyller sin övriga tid med tårtdesign. Hon drömmer om att en dag kunna försörja sig på sina tårtor.

Shereen Saouk, 28 år, Märsta.
Shereen påbörjade en karriär inom tandteknik, men sadlade snabbt om till tårtkonstnär. Nu arbetar hon med tårtdesign och som produktionsassistent på matlagningssajten Köket.se.

Mer om tävlingen:
I varje avsnitt presenteras ett tema som deltagarna ska tolka på bästa möjliga vis. Det blir även en dekorutmaning i varje program där deltagarnas tekniska skicklighet sätts på prov. I Det stora tårtslaget handlar det om att hålla tävlingsnerverna i schack då minsta detalj kan vara av stor betydelse. Kreativitet blandas med tidspress när deltagarna har åtta timmar på sig att designa sina tårtor. Det blir en spännande kamp i varje program om vem som blir veckans vinnare och vem som måste lämna tävlingen.

Gruppbild, från vänster: Brenda Hilding, Helena Jansson, Leticia Johnsson, Erika Sandgren, Bjorn Ali Abdullah, Marie-Louise Carlmark, Shereen Saouk, Sara Sjögren, Michelle Fridh.

Det stora tårtslaget sänds i åtta episoder och en masterclass-episod, här får Marie Serneholt besök av vinnaren av hela tävlingen, som bjuder på ett hemligt tårtknep.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: