du läser...
pr - TV 4

David Hellenius och Renée Nyberg leder tv-insamlingen Världens kväll – för alla barn

David Hellenius och Renée Nyberg, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

David Hellenius och Renée Nyberg, Foto: Pär Bäckstrand/TV4

David Hellenius och Renée Nyberg jobbar ihop för första gången på 15 år. Tillsammans leder paret Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala, i år med det nya namnet Världens kväll – för alla barn. Det blir en stjärnspäckad helkväll som blandar stort allvar med storslagen underhållning.

– Vi brinner båda för Unicefs arbete så det känns självklart att leda Världens kväll tillsammans, säger David Hellenius och Renée Nyberg.

Varje minut räknas. Det är ledorden bakom Väldens kväll – för alla barn som TV4 sänder den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play. Tv-insamlingen är ett samarbete mellan TV4 och Unicef, där målet är att inspirera så många som möjligt att bli världsförälder och hjälpa barn i nöd.

David och Renée gästas av Ola Rosling och Marcus Oscarsson som förklarar och ger sin syn på världsläget och utrikeskorrespondenten Samir Abu Eid är med på länk. Under kvällen medverkar också Peter ”Foppa” Forsberg, Zara Larsson, Stefan Löfven och Krister Henriksson som berättar varför dem stöttar Unicef.

Tittarna får även följa med på gripande resor för att få inblick i Unicef viktiga arbete. Världsföräldrarna Jenny och Niklas Strömstedt reser till Malawi och träffar barn som lider av undernäring på grund av matbristen som råder i södra och östra Afrika. Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso besöker ett flyktingläger i Libanon där de träffar barn som tvingats fly från kriget i Syrien. Renée Nyberg reser till Kenya som drabbats hårt av hungerkatastrofen och Miriam Bryant och hennes syster Elisa Bryant reser till Haiti och möter barn som förlorat allt i orkanen Matthew som drog in över landet i höstas.

– Resan till Haiti var omskakande och förändrade allt. Det känns jätteviktigt att få vara med och göra det jag kan för barnen, säger världsföräldern Miriam Bryant.

Dessutom medverkar några av våra största svenska artister och humorstjärnor för att sluta upp i kampen för alla världens barn. Det blir uppträdanden med duetter och låttolkningar av Loreen, Ebbot, Helen Sjöholm, Peter Jöback, Lisa Nilsson, Nano, Linnea Henriksson, Per Gessle, Mauro Scocco och Plura. Humorstjärnorna Mia Skäringer, Johan Rheborg och Henrik Dorsin låter även publiken möta ”Tabitha”, ”Fredde” och ”Ove” och Leif GW Persson syns i rollen som ”Tv-producent”.

– 16 000 barn dör dagligen av orsakar som hade kunnat förhindras, så varje minut räknas. Därför är det är viktigare än någonsin att kämpa för en förändring. Vi hoppas bjuda tittarna på en kväll som kan göra skillnad, där allvar, värme och humor går som en röd tråd i programmet, säger David Hellenius och Renée Nyberg.

Världens kväll – för alla barn sänds den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och TV4 Play.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: