MTG i avtal med amerikanskt TV-bolag för sin originalserie

Swedish Dicks’, den första nordiska TV-produktionen att distribueras internationellt av Lionsgate, kommer att visas av amerikanska Pop TV, vilka når fler än 80 miljoner hushåll i USA. Avtalet omfattar både den första säsongen som slog rekord när den visades i Sverige, samt den andra säsongen som börjar filmas i Los Angeles i sommar.

Första säsongen av ’Swedish Dicks’, med 10 avsnitt, hade premiär på MTG:s nordiska videostreamingtjänst Viaplay i september 2016. Serien slog tittarrekord och TBI Vision/Parrot Analytics utsåg även ’Swedish Dicks’ till ” the most in-demand digital original ” i Sverige under 2016.

Jørgen Madsen Lindemann, VD och koncernchef, MTG: “Det här är första gången som vi producerar en serie, visar den för våra tittare i Norden, ingår ett globalt distributionsavtal och därefter säljer den till ett stort amerikanskt TV-bolag som når miljontals hushåll i USA. Det visar på kraften i relevant underhållning med enastående skådespelare. Vi har många pågående projekt som antingen är under utveckling, filmas eller redigeras, och vi tror att flera av våra produktioner kommer utvecklas lika framgångsrikt som ’Swedish Dicks’.”

Komediserien ’Swedish Dicks’ är producerad av Viking Brothers Entertainment och Brain Academy (en del av MTG-ägda nice entertainment group). I serien spelar Peter Stormare (’American Gods’, ’The Blacklist’, ’Fargo’, ’John Wick: Chapter 2’) och komikern Johan Glans. Actionstjärnan Keanu Reeves (‘The Matrix’, ‘John Wick’) medverkar som gästskådespelare.

Brad Schwartz, President of Pop: “Pop har slagit igenom med smarta, karaktärsdrivna komedier där kända skådespelare medverkar såväl framför som bakom kameran. Nu får vi möjligheten att visa en serie, efter Lionsgates succé ‘John Wick: Chapter 2’, som är en härligt skruvad komedi med stjärnor som Peter Stormare och Keanu Reeves och där vi möter de bästa misslyckade detektiverna som Los Angeles någonsin skådat.”

Jim Packer, Lionsgate President of Worldwide Television & Digital Distribution: “Från första gången jag såg serien förstod jag att vi skulle hitta ett TV-bolag i USA som plockade upp ’Swedish Dicks’. Mixen av humor, drama och suveräna skådespelare gör det här till riktigt bra underhållning. Peter Stormare ligger bakom den ursprungliga idén till den här skönt galna serien där Keanu Reeves som gästskådespelare bidrar till den fulländade upplevelsen för alla tittare.”

Jakob Mejlhede, MTG EVP and Head of Programming and Content Development: “Avtalet med Pop TV är ett riktigt fint erkännande för hela teamet bakom ‘Swedish Dicks’. Det här är vår första originalserie för Viaplay – så vänta bara och se vad som kommer härnäst. Vi är på en resa att bli ledande i Norden av egenproducerat innehåll och MTG jobbar idag med fler än 50 spännande projekt som kommer att ge våra tittare unika upplevelser.”

Nästa originalproduktion från MTG är ‘Veni Vidi Vici’ , ett av 12 officiella bidrag till årets MIPDrama Screenings, som hade  exklusiv premiär på Viaplay den 13 april. Andra originalproduktioner som MTG nyligen annonserat är ‘ALEX’ ,; ‘Advokaten’ ; ‘Embassy Down’ ; ‘Hassel’; och ‘SuperSwede’.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: