Adde Granberg har idag utsetts till CTO/teknikdirektör på SVT

SVT:s vd Hanna Stjärne har idag utsett Adde Granberg till CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf till biträdande.

Adde Granberg Foto: SVT

Adde Granberg Foto: SVT

– Den tekniska utvecklingen går allt snabbare och SVT behöver kraftsamla och sätta mer fokus på tekniken för att kunna bli ännu bättre för publiken. Jag är glad över att kunna rekrytera två drivande och starka chefer till vår teknikenhet, säger Hanna Stjärne.

SVT står inför avgörande strategiska tekniska beslut de kommande åren och de två nya cheferna kommer tillsammans att leda arbetet med SVT:s tekniska utveckling. Adde Granberg blir ytterst ansvarig för SVT:s teknikenhet och kommer att ta plats i SVT:s företagsledning.

– Adde Granberg drivs av innovation och av att förnya och utveckla tv-branschen, både inom produktion och teknik. Hans energi och visionära tänkande kommer att hjälpa SVT att ta nya steg på det tekniska området. Daniel Ekelöfs utvecklingskraft har redan lyft SVT:s interaktiva avdelning, SVTi. Nu kommer hans strategiska digitala förmåga att komma hela SVT till del i en nyckelroll för bolagets utveckling, säger Hanna Stjärne.

Adde Granberg arbetar idag som chef för SVT Produktion och Daniel Ekelöf som teknikchef på SVTi med ansvar för SVT Play och de digitala plattformarna som är grunden för SVT:s onlinetjänster.

– Det är ett stort förtroende att få leda den tekniska utvecklingen på Sveriges största mediehus samt bidra till att rusta oss för att möta publiken där den befinner sig. Att få lägga fokus på att säkerställa att vi blir mer användarvänliga på alla plan är stora utmaningar framöver. Vi har ett teknikskifte framför oss vilket jag har stor respekt för. Jag ser fram emot att få ta mig an den utmaningen tillsammans med Daniel och övriga medarbetare, säger Adde Granberg.

Adde Granberg tillträder den 15 maj som CTO/teknikdirektör och Daniel Ekelöf påbörjar sin nya tjänst till midsommar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: