du läser...
Ny - SVT

De blir programledare för nya Morgonstudion

André Pops, Karin Magnusson, Carolina Neurath, Pelle Nilsson Foto: Janne Danielsson/SVT, Pontus Orre, Privat, Knut Koivisto/SVT

André Pops, Karin Magnusson, Carolina Neurath, Pelle Nilsson Foto: Janne Danielsson/SVT, Pontus Orre, Privat, Knut Koivisto/SVT

Prisbelönta journalisten Carolina Neurath och SVT-profilen Pelle Nilsson ansluter till André Pops och Karin Magnusson. Tillsammans leder de SVTs nya storsatsning Morgonstudion i höst. – Det här känns som en otroligt rolig, svår och spännande utmaning som på en gång kändes självklar att tacka ja till, säger Carolina Neurath.

För den som slår på SVT1 den 28 augusti kommer innehållet att se annorlunda ut. Ett morgonprogram med en ny framtoning som helt inriktar sig på nyhetsflödet – det är konceptet med SVT:s nya morgonprogram Morgonstudion.

Sedan tidigare är det klart att Karin Magnusson och André Pops ska vara huvudprogramledare. Nu läggs ytterligare två tunga namn till listan: Carolina Neurath från Svenska Dagbladet och SVT:s Pelle Nilsson. De förstärks på nyhetsplats av Alexander Norén och Åsa Avdic, som nu arbetar på Gomorron Sverige.

Carolina Neurath ser fram emot sitt nya jobb:

– Jag är väldigt samhällsintresserad, och tycker det ska bli kul att få grotta mer i alltifrån politik och utrikesjournalistik till aktuella snackisar och de allra senaste nyheterna. Jag ser fram emot att vi ska vara snabba att rapportera direkt när stora nyheter briserar, säger hon.

Pelle Nilsson är idag programledare på Aktuellt och Gomorron Sverige och kommer fortsätta som programledare för den nya Morgonstudion.

– Jag är övertygad om att vi tillsammans ska göra ett modernt, rappt, nyfiket, nyhetsdrivet och angeläget program med värme som blir allas självklara start på dagen, säger Pelle Nilsson.

– Det här är ett rent dreamteam till vår nya morgonsatsning. Tillsammans kommer det här gänget att leverera Sveriges mest spännande nyhetsprogram till hösten, säger Ulf Johansson programchef på SVT Nyheter.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: