du läser...
Ny - TV 4 / Sjuan

Sjuan större än TV3

Svenska nysatsningar som gett fin utdelning i kombination med kanalens återkommande starka program har stärkt Sjuans position gentemot konkurrenterna. Program som Biggest loser, Det stora tårtslaget och Räddad av änglar älskas av publiken och tittarframgångarna innebär att Sjuan nu är större än TV3 i både sin huvudmålgrupp kvinnor 25-59 och i målgruppen alla 3+.

– För några år sedan satte vi upp målet att vi före utgången av 2017 skulle vara större än TV3 i vår målgrupp K29-59. Där och då var det ett snudd på dumdristigt mål, men det triggade oss, och här är vi nu – fler väljer Sjuan än TV3. Framgången vilar på allas hårda arbete runt om i huset och vi gläds verkligen åt siffrorna. Samtidigt är vi ödmjuka inför det faktum att tävlingen är ständigt pågående och att publiken alltid väljer det för stunden bästa. Men det är härligt att nå sina mål, det är alltid värt att fira, säger Marit Danielsson, kanalchef Sjuan.

Med hjälp av flera mycket framgångsrika format har Sjuan under våren förstärkt sin position i konkurrensen och är nu alltså större än TV3. Tack vare återkommande favoriter som Biggest loser och Det stora tårtslaget och helt nya program som Bagges hemlösa hundar, Räddad av änglar och Superskaparna, som tittarna snabbt tagit till sig, har kanalen nu passerat konkurrenten TV3 i både huvudmålgruppen kvinnor 25-59 år (YTD K25-59: Sjuan 5,3 % och TV3 5,1 %) samt i målgruppen alla 3-99. Sett på veckobasis i A3+ har Sjuan haft högre andelar än TV3 under 13 av 17 veckor under våren. I målgruppen kvinnor 25-59 har Sjuan haft högre andelar än TV3 under nio av de senaste elva veckorna.

Och tittarna hittar också Sjuans program digitalt, framför allt Biggest loser och Bachelor har gått mycket bra – Bachelor sågs till och med av fler personer digitalt än linjärt. Till hösten fortsätter satsningarna på Sjuans tablå med helt nya och världsunika Biggest loser VIP, en ny säsong av Bachelor och återkommande favoriter som Spårlöst och En natt på slottet.

– Biggest VIP är en dröm som till slut kunde bli verklighet, och vi har all anledning att tro att hösten i Sjuan blir stark, varierad och spännande, säger Marit Danielsson.

Alla siffor från MMS.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: