du läser...
TV/Satellit nyheter, Uncategorized

Streamingplattformen Magine skiftar fokus för Sverige.

Parallellt med den svenska streaming-plattformen Magine’s internationella tillväxt har företaget beslutat att lägga ner en av sina svenska konsumenttjänster, Magine TV Sverige. Samtidigt expanderar Magines nordiska filmtjänst Plejmo och bolaget har också öppnat sin tekniska plattform för fler film- och TV-distributörer.

Efter fyra år på den svenska marknaden lägger streaming-plattformen Magine ner sin svenska del av konsumenttjänsten Magine TV. Konceptet med en samlad streamingtjänst för alla viktiga TV kanaler, både för tablå- och on demand-tittande, har fungerat väldigt bra i Tyskland, med ett nära samarbete med alla större TV-bolag. Men i Sverige har de stora kommersiella TV-husen varit svårflörtade.

“Utan TV4 och MTG har vi inte fått till den svenska tittarupplevelse som behövs för att lyckas fullt ut med den svenska TV-tjänsten” säger Ulrika Viklund, ansvarig för Magine Consumer Group, som förutom Magine TV i Tyskland och Sverige också driver den nordiska film-tjänsten Plejmo.com. “Vi ser en helt annan utveckling för Magine TV-tjänsten i Tyskland där vi har alla stora TV-kanaler. Med en stark positiv utveckling av Plejmo, och med nya svenska uppdrag som teknisk plattform åt andra operatörer är vi samtidigt glada att se att vi når framgång på vår svenska hemmamarknad även utan Magine TV Sverige. ”

Vi hoppas att de Magine TV användare som följt oss genom åren kommer att testa Plejmo och andra kommande tjänster på vår plattform i samband med våra kommande specialerbjudanden för dessa kunder.

Magine ändrade redan förra året sin strategi, och öppnade upp sin globala streaming-plattform med s k white label-lösningar för TV-bolag och telekom-operatörer över hela världen. I år har man gått ett steg längre med en ny struktur för bolagsgruppen, som nu består av tre affärsområden; Magine Consumer Group, Magine Digital Media och Magine Media Invest.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: