du läser...
Ny - NENT Group

MTG SVERIGE LANSERAR VIAREAL – EN NY DIMENSION AV UNDERHÅLLNING

ViarealMTG Sverige har lanserat Viareal, en app för virtual reality (VR) som erbjuder tittare i Norden interaktiva upplevelser och exklusivt VR-innehåll. Den 3 juni kommer alla Viareal-tittare kunna se UEFA Champions League-finalen i VR för allra första gången. Appen är kostnadsfri och kommer att innehålla exklusivt VR-innehåll och förlängningar av sport-, esport- och underhållningsprogram från MTG:s fri-TV kanaler och streamingtjänster.

Med Viareal kliver tittaren rakt in i handlingen och kan besöka sitt favoritlag i omklädningsrummet eller ta en virtuell rundtur bakom kulisserna i någon av MTG:s succéserier som exempelvis Paradise Hotel. Bland VR-upplevelserna i appen från start finns innehåll från tv-serier och stora sportevenemang, som boxningen ”Nordic Rumble”, liksom globala esportsturneringar från ESL och DreamHack.

Viareal kommer också innehålla originalproduktioner, exklusivt skapade för VR-plattformar och headsets, som ‘Norwegian Love’, ‘Nordic Haute Route’ och ‘VR & Chill’. Produktionerna fokuserar på innehåll som skapar en stark och uppslukande upplevelse i VR.

– MTG utvecklas ständigt för att möta nya konsumentbeteenden – innovation är en del av vårt DNA. Med kombinationen av Viareal och vår förmåga att skapa stark storytelling vill vi ta tittarupplevelsen till nästa nivå, och Champions League-finalen är ett mycket fint tillfälle att fortsätta utforska den här teknologin, säger Anders Jensen, EVP MTG AB, Styrelseordförande Nordic Entertainment och VD för MTG Sverige

MTG kommer att stötta utvecklingen av VR-teknologin i Norden genom att engagera tredjepartsaktörer och innehållsskapare i VR att skapa originalproduktioner för Viareal som tänjer på mediets gränser. MTG stöttar också kreativa skolor i Norden för att utbilda och engagera nästa generations VR-talanger.

– Viareal är en ny dimension av underhållning som är öppen för alla. Tänk att genom VR kliva rakt in i Champions League-finalen eller komma bakom kulisserna i ditt favoritprogram. VR är precis i början av sin historia och MTG siktar på att vara en positiv kraft i utvecklingen och driva på möjligheterna med VR i Norden, säger Viktor Ängmo, produktchef på MTG Tech.

Viareal finns att ladda ner genom Google Play, App Store och från 31 maj i Oculus Gear VR store och är kompatibel med alla de senaste Android- och iOS-enheterna samt med telefoner som är kompatibla med Gear VR.

Viareal är det senaste steget i MTG:s VR-resa. Under OS 2016 i Rio var MTG först i Norden med att sända livesport i 360 VR-format. Under 2017 kommer MTG:s ESL och DreamHack att livestreama 14 olika esportevenemang i VR, som exempelvis ESL One och Intel Extreme Masters. I mars 2017 genererade ESL:s turning IEM Katowice cirka 340 000 startade VR-strömmar.

Viareal-plattformen och funktionaliteten har utvecklats tillsammans med Digital Domain, en av de största och mest innovativa kreatörerna av visuella effekter och en av MTG:s Tech:s partners för Viareal. Kreatörer och experter från Digital Domain har prisats med sju Oscarstatyetter, därav tre för Bästa Visuella Effekt (‘Titanic’, ‘I, Robot’ and ‘Transformers’).

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: