Nationaldagen 2017

Programledare för Nationaldagen 2017 är Anne Lundberg., Foto: Janne Danielsson /SVT

Programledare för Nationaldagen 2017 är Anne Lundberg., Foto: Janne Danielsson /SVT

Den svenska nationaldagen firas kungligt på Sollidenscenen på Skansen. I år tar programledaren Anne Lundberg hand om en rad välkända artister, medlemmar från Kungahuset och diplomater. När festligheterna är avslutade på Sollidenscenen fortsätter direktsändningen i en talkshow på Skansen med inbjudna gäster. Sändningen avslutas med det traditionella taptot från Kungliga slottet.

Kvällen inleds med folkmusik i modern tappning när elvamannabandet Folk All-In band äntrar scenen tillsammans med Arméns musikkår.

Det blir ett uppträdande av Sofia Jannok, en av de artister som nått ut längst med sin samiska musik och jojk. Hon kommer framföra den klassiska folklåten ”Det här är ditt land”, som Mikael Wiehe har översatt till svenska.

Under kvällen får publiken se en duett mellan jazzlegenden Svante Thuresson och världsartisten Maher Zain. En doldis i Sverige som idag har lika många följare som Zlatan på Facebook – och hans musikvideos har setts av en halv miljard människor. Tillsammans sjunger de Svantes Svensktoppen-hit ”Hej systrar – hej bröder” från 1966.

Nano kommer framföra sin Melodifestival-låt ”Hold on” tillsammans med Framtidskören, som består av skolbarn i årskurs 3 – 5. Lisa Ekdahl kommer framföra sången Amelia – en av hennes tolkningar från Så mycket bättre. På scen ser vi även Kristin Amparo samt Frida Sundemo som kommer framföra ett nummer med dansgruppen Abzorb.

Programledare: Anne Lundberg.

SVT 1 den 6 Juni kl 20:00

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: