du läser...
Ny - SVT

Charlotta Friborg ny ansvarig utgivare för Riksnyheterna SVT

Charlotta Friborg Foto: Stina Stjernkvist

Charlotta Friborg Foto: Stina Stjernkvist

Charlotta Friborg tar över som programchef och ansvarig utgivare för Riksnyheterna efter Ulf Johansson. Charlotta börjar sitt nya uppdrag den 1 augusti 2017.

Charlotta Friborg blir ansvarig utgivare och programchef för Rapport, Aktuellt, Gomorron, Nyheter på lätt svenska, SVT Forum, svtnyheter.se, SVT Nyheter-appen, text-tv och SVT Väder.

Charlotta Friborg började som online-chef samt ställföreträdande ansvarig utgivare på Riksnyheterna vid årsskiftet. Hon kom då närmast från Upsala Nya Tidning där hon var chefredaktör och vd.

– Charlotta Friborg är en av landets mest erfarna och modiga publicister. Hon är dessutom en skicklig och uppskattad ledare. Jag är uppriktigt glad över att ha rekryterat henne till jobbet som är ett av mediesveriges absolut viktigaste, säger Anne Lagercrantz, divisionschef SVT Nyheter och Sport.

-Vi lever i en alltmer polariserad tid där det behövs ärlig och självständig journalistik. Riksnyheterna är en fantastisk redaktion, med engagerade och djupt kunniga medarbetare. Att få leda en redaktion av denna kaliber är ett otroligt fint uppdrag, säger Charlotta Friborg.

Charlotta Friborg kommer att ingå i divisionens ledningsgrupp som övergripande ansvarar för att leda och utveckla verksamheterna för såväl riksnyheterna och sporten som lokala redaktioner, minoritetsredaktioner och nyheternas samhällsredaktioner.

Nuvarande programchef och ansvarig utgivare Ulf Johansson har beslutat sig för att efter fem år som programchef på Riksnyheterna att gå vidare inom SVT. Fr o m 1 september, börjar han som projektledare för SVT Opinion och Opinion live på Samhällsredaktionen i Göteborg.

– Jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med Charlotta under det här året och vet vad hon lyckats med publicistiskt och digitalt redan nu. Hon kommer fortsätta att utveckla Riksnyheterna tillsammans med medarbetarna på ett fantastiskt sätt, säger Ulf Johansson.

Charlotta Friborg har tidigare bland annat varit publisher och ansvarig utgivare för Östgöta Correspondenten samt redaktionschef för digitala medier på Dagens Nyheter.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: