Debutant-tätt bland årets programledare i Karlavagnen Sommarkväll

Antje Jackelén. Foto: Micke Grönberg

Antje Jackelén. Foto: Micke Grönberg

Ärkebiskopen, en professor, en sexolog, en höjdhoppare, en retoriker, en skolledare och flera tv-personligheter och artister. Det är några av programledarna i årets upplaga av Karlavagnen Sommarkväll som i år bjuder på extra många debutanter. Av de 27 kända programledarna är det i år hela 24 stycken debutanter. Programmet startar i P4 måndag 12 juni.

För sjätte året i rad leds det populära samtalsprogrammet av ett antal kända svenskar som samtalar med lyssnarna om ämnen som programledarna själva valt och som är angelägna för dem. I år är det hela 27 programledare, varav 24 debutanter.

Debuterar gör bland andra ärkebiskop Antje Jackelén som vill prata med lyssnarna om hur deras tro ser ut. Retorikern Elaine Eksvärd samtalar om hur det är att leva med ett barn som har särskilda behov. Artisten Andreas Lundstedt önskar under sina två Karlavagnskvällar dels att höra berättelser om hur det är att leva med hiv och dels veta vad ett namn kan betyda för en person. Debuterar som programledare gör även skådespelarna Saga Becker, Astrid Assefa och Lia Boysen, musikjournalisten Anna-Charlotta Gunnarsson, programledaren Niklas Källner och professorn och författaren Stefan Einhorn:

– Jag är jätteglad över förtroendet att vara programledare i Karlavagnen Sommarkväll och kommer ta upp ett par ämnen som ligger mig varmt om hjärtat. De är också oerhört viktiga eftersom de i grunden handlar om mänsklighetens överlevnad, säger Stefan Einhorn.

Före detta partiledaren Göran Hägglund programleder programmet två kvällar och ska då diskutera vad ett jobb kan betyda och hur olika två människor kan vara i ett förhållande. Sexologen Malena Ivarsson har i 40 år märkt att det finns ett stort behov av att få berätta om relationer, och sex, om det som blev och inte blev:

– Det är så mycket ljud som tränger sig på oss, därför är ett program som Karlavagnen oersättligt. Att mot kvällen få reflektera med andras röster, kända och okända, är som att slå sig ned runt den klassiska lägerelden, säger Malena Ivarsson.

Alla programledare för Karlavagnen Sommarkväll 2017

19-20/6 – Andreas Lundstedt
21/6 – Astrid Assefa
22/6 – Claes-Johan Larsson
Midsommarafton – Ingen sändning
26/6 – Antje Jackelén
27-28/6 – Elaine Eksvärd
29-30/6 – Saga Becker
3-4/7 – Anna-Charlotta Gunnarson
5/7 – Niklas Källner
6-7/7 – Stefan Einhorn
10-11/7 – Anne-Lie Rydé
12-13/7 – Lia Boysen
14/7 – Rikard Wolff
17-18/7 – Alice Teodorescu
19-20/7 – Umit Dag
21, 24-25/7 – Malena Ivarsson
25-26/7 – Emma Hamberg
27-28/7 – Dominika Peczynski
31/7-1/8 – Thomas Bodström
2/8 – Hans Caldaras
3-4/8 – Lina Axelsson-Kihlblom
7/8 – Maxida Märak
8-9/8 – Casper Janebrink
10-11/8 – Patrik Sjöberg
14-15/8 – Marianne Rundström
16/8 – Hans Caldaras
17-18/8 C- hristopher O´Regan

Sändningstid
Karlavagnen Sommarkväll sänds från 12 juni till och med den 18 augusti kl. 21.40-00.00, i P4. Programmen kan höras i efterhand och direktsänt på sverigesradio.se och Sveriges Radio Play.

Programmet produceras av produktionsbolagen Munck och SMTRadio.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: