SVT lägger ner ”vem vet mest” för att satsa på webben istället

Sveriges Television kommer att dra ner på innehållet i den vanliga TV:n för att istället satsa på webben. Detta skriver Lena Glaser, programdirektör för Sveriges Televsion på SVT:s hemsida. Istället för att satsa på den linjära vanliga TV:n skall pengarna satsat på SVT play, detta innebär att man tar pengar från de programmen som de äldre tittar på till att få yngre tittare. I likhet med den trend som råder på SVT vill man ha yngre medarbetare och program som vänder sig till en yngre publik.

Premiärer på nya program säger man också kommer att ske mer på SVT play i fortsättningen och inte i den vanliga tv:n. Det populära ” Vem vet mest” kommer i fortsättningen endast att sändas en gång i veckan på lördagar för att istället satsa pengarna man får över på webben och yngre tittare. Man säger dock att man kommer att ha kvar ett brett och rikt programutbud i den gamla linjära tv:n men med betydligt mindre pengar.

Efter detta kommer man att se över underhållningsprogrammen som även dom kommer att förändras, vi har redan sett att Moreus med mera inte kommer tillbaka nästa sommar. Musikprogram och underhållning är något som SVT var bra på för många år sedan idag finns nästan bara Allsång på Skansen kvar av dessa. Varför inte låta vanliga svenska artister åter få komma i fokus, där slår TV 4 Sveriges Television med program som: Tack för dansen som inte skulle kunna gå i SVT idag om man inte blandar in Hårdrock i själva programmet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: