du läser...
Ny - SVT

Peter de Verdier blir ny CFO/Ekonomidirektör på SVT

Peter de Verdier Foto: SVT

Peter de Verdier Foto: SVT

Peter de Verdier har i dag utsetts till CFO/Ekonomidirektör på SVT. Han tillträder efter sommaren.

– Jag är mycket glad över att få välkomna Peter de Verdier till SVT. Hans strategiska förmåga och skarpa blick när det gäller ekonomistyrning kommer att hjälpa SVT att stå ännu starkare framöver och hans djupa kunskaper inom det tekniska området kommer också att vara en stor tillgång, säger SVT:s vd Hanna Stjärne.

Peter de Verdier har en bred ekonomisk och teknisk bakgrund. Tidigare har han arbetat med systemutveckling på Ericsson och OM, och som managementkonsult på McKinsey & Co. De senaste 13 åren har han haft olika roller inom Nasdaq, bland annat som divisions-CFO (Chief Financial Officer) och nu senast som vd för ett av dotterbolagen, BWise. Peter är gift, har tre barn och bor i Täby.

Han kommenterar sin nya roll:

– I dagens komplexa omvärld är det viktigare än någonsin med oberoende och saklig rapportering som görs tillgänglig för alla. SVT:s roll i detta är unik. Med de förändringar som pågår i mediebranschen är det väsentligt att SVT fortsätter utvecklas för att behålla sin relevans. Det ska bli oerhört spännande att vara med på den resan. Jag ser också verkligen fram emot att lära känna SVT och alla mina nya kollegor.

Peter de Verdier kommer att ingå i SVT:s företagsledning och i samband med att han tillträder sin tjänst efter sommaren utökas Ekonomiavdelningen. Löneavdelningen förs över från HR & Kommunikation till Ekonomi.

– Lönefrågor är naturligt kopplade till ekonomifrågor varför denna flytt är logisk, men ett fortsatt nära samarbete med HR & Kommunikation är förstås en förutsättning, som till exempel genom den gemensamma HR- och löneservicefunktion som kommer att introduceras på det nya intranätet, säger Sabina Rasiwala, HR- och kommunikationsdirektör.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 19 andra följare

%d bloggare gillar detta: