du läser...
Pr - NRK

Det norska valet 2017 på NRK

Live Nelvik, Ingunn Solheim, Fredrik Solvang og Jarle Roheim Håkonsen er blant programlederne som skal fronte valgkampen på NRK. På hver sin måte gir de publikum bakgrunn og innsikt i Stortingsvalget 2017.

Partilderdebatt

Åpningsdebatten i Arendal 14. august sparker i gang årets valgkamp på NRK. Totalt blir det fire ulike partilederdebatter, som ledes av Ingunn Solheim og Jarle Roheim Håkonsen. Ingunn og Jarle reiser fra Arendal til Hoven; her blir det debatt fra kanten av Jostedalsbreen 23. august. I Tromsø blir det statsministerduell 29. august og til slutt den tradisjonelle partilederdebatten 8. september i Bergen. Alle debattene sendes på NRK1.

Valgstudio: Din stemme

Valgmagasinet som får deg til å forstå sakene og de politiske standpunktene. Hver ukedag fra mandag til torsdag i fire uker fram mot valgdagen (med noen unntak) tar vi pulsen på valgkampen, med reportasjer, direkteinnslag og aktuelle gjester i studio. Ole Torp møter alle partilederne til utspørring. Han inntar NRKs valgstudio utenfor Stortinget sammen med Ingerid Stenvold, Nina Owing og Gry Blekastad Almås.
NRK1 mandag-torsdag, premiere 15. august

Detektor

NRKs faktasjekk ledet av Fredrik Solvang. Gjennom valgkampen ettergår Detektor politikeres utsagn og undersøker om de er korrekte. Mottoet er: «Alle har rett til sine egne meninger, men ikke egne fakta.» Detektor har allerede startet faktasjekken av politikerne på nrk.no. Her vurderer et redaktørråd utsagnet på bakgrunnen av faktasjekken og setter pila på om det er sant eller feil. I de fire programmene som sendes på NRK1, er det politikeren selv som skal sette pila. I tillegg tar Detektor for seg myter om valg, som «Når det er dårlig vær, går valgdeltagelsen ned.»
NRK1 onsdager, premiere 16. august

Valgfri

Må valgkampen bare være knallharde debatter og hissige angrep mellom politikerne? NRK inviterer partilederne til valgkamptalkshow hver fredag for en pust i bakken mellom alle debattene. Mens hele landet er i fredagsstemning, prøver Atle Bjurstrøm og Live Nelvik å få partilederne til å senke skuldrene. Løs stemning, gode samtaler og sprudlende humør loves når vi tar litt «valgfri» direkte fra NRK-studioet foran Stortinget. Kanskje klarer vi også å få innbitte politiske motstandere til å bli enige i viktige saker for Norge? Og så vil Knut Nærum servere skråblikk på valgkampen.
NRK1 fredager, premiere 18. august.

Verdens Rikeste Land-turné

Hva har sykehuset, NAV-kontoret og oljeplattformen til felles? Det er der folk jobber. Niklas Baarli og Tuva Fellman skal finne ut hva Norge er bygget av. Hva driver den oppvoksende generasjon med? 12 sendinger. 12 arbeidsplasser. 12 utfordringer for det norske samfunn. Verdens Rikeste Land drar på verdiskapningsturné – mon tro hva de finner av skatter?
Livesendinger NRK P3.
NRK1 lørdager, premiere 26. august

Norge stemmer

Bli med på en reise gjennom hele landet. Fra nord til sør tar vi tempen på valgkampen. Gjennom to programmer og med fokus på det lokale presenterer vi hverdagen til folk. Og får politikerne til å diskutere den. Programledere er Gry Blekastad Almås og Nina Owing.
NRK1 30. august og 6. september

Valgnatt og Valgmorgen

NRK følger valginnspurten med en omfattende dekning. Ingerid Stenvold og Gry Blekastad Almås leder valgnattsendingen. Sendingen følger opptellingen av stemmene over hele landet. Rima Iraki overtar tirsdag morgen 07.00 og gir oss Valgmorgen sammen med Gry Blekastad Almås. Det blir også en partilederdebatt tirsdag kveld, ledet av Nina Owing og Ole Torp.
NRK1 11. og 12. september.

Om aom99

radio tv/satellitnyheter

Diskussion

Inga kommentarer ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Vädret Karlstad

Vädret Stockholm

Kategorier

Arkiv

Vädret Stockholm

Vädret Karlstad

Arkiv

Kategorier

Ange din e-postadress för att följa denna blogg och få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 18 andra följare

%d bloggare gillar detta: